Premiehengst Hannoveraanse hengstenkeuring naar Hunters Studfarm

Premiehengst Hannoveraanse hengstenkeuring naar Hunters Studfarm

Naar jaarlijkse traditie worden de springhengsten tijdens de Hannoveraanse hengstenkeuring gescreend door de mensen van Hunters Studfarm. 

Na de voorselectie in augustus en september wordt al een eerste analyse gemaakt op basis van de promovideo’s. Eenmaal in Verden, waar de hoofdkeuring plaatsvindt, wordt een 2de maal geselecteerd, dit op basis van de RX’en en de klinische keuring. ‘Voor ons moet het 200% in orde zijn, dit voor de fokkerij alsook voor de sport!’ Vervolgens zien ze de hengsten uitgebreid op harde en zachte bodem en in het vrijspringen. Dit jaar werd door de hengstenjury veel verwacht van de jonge hengsten. Er werd uitzonderlijk hoog gebouwd tijdens het vrijspringen. Hiermee werd het kaf van het koren gescheiden. Een uitzonderlijk talent was de catalogus nummer 18. De Grey Top zoon werd, naar het einde toe, beter en beter. Veel afdruk, voorzichtig en zichtbaar zeer veel vermogen.


Een chique, bruine zoon van Grey Top (graf top x singular Joter) uit een Contendro I moeder. Vader Grey Top, in eigendom van Landgestüt Celle, presteert momenteel op 1m50 niveau met de Duitse ruiter Heiki Titze. Uit de moederlijn vinden we de 1m60 springende hengsten As di villagna (Acord II) en Cosino B (Cosinus) terug.


De hengst werd door Hunters Studfarm aangekocht om het hengstenbestand uit te breiden. Zie www.hunters.be .  Hij zal voorgesteld worden voor een Belgisch stamboek en aangeboden worden voor de Belgische fokkerij.Bron: Persbericht