Prachtig herfstweer: overzicht van de leukste ruiterpaden

Prachtig herfstweer: overzicht van de leukste ruiterpaden

Het weer ziet er voor de rest van de week nog steeds erg goed uit. Aangezien enkel professionele ruiters wedstrijden mogen springen, kan het voor de hobby-ruiters onder ons een goed idee zijn om met ons paard de wijde natuur in te trekken. Want zeg nu zelf.. Niets is toch leuker dan op een mooie herfstdag te genieten van een lange wandeling met je paard? 

Daarom selecteerden we per provincie de leukste wandel- en menroutes om van de laatste zonnige herfstdagen te genieten! 

Lees ook: 

Welke landen hebben het meest jong talent in huis?

Lorenzo de Luca: "Je moet op het juiste moment de juiste keuzes maken"


Oost Vlaanderen: 

Ros Balatummenroute (Aalst), Wiesbeekroute (Buggenhout), Damslootruiterroute (Destelbergen), Grensruiterroute (Sint-Laureins), Smokkelruiterroute (Wachtebeke-Moerbeke), Jaarmarktruiterroute (Sint-Lievens-Houtem), ruiterroute Maarkedal (Maarkedal), Ruiterroute Lievegem (Zomergem).

West-Vlaanderen:

In de provincie West-Vlaanderen is het strand ongetwijfeld de populairste locatie om een buitenrit te maken. Populaire locaties zijn hier de Duinbossen ruiterroute (De Haan) en de Moerenruiterroute (Adinkerke). 

Andere wandelmogelijkheden in West-Vlaanderen zijn de Bulskampveld-Ruiterroute (Beernem), de Menokke-ruiterroute (Wervik), de Hippo.War ruiterroute (Waregem), de Zilveren Spoor) en Bergelenruiterroute (Moorsele) en de Raverruiterroute (Deerlijk). 

Een overzicht van alle wandelroutes in West-Vlaanderen kan hier teruggevonden worden.

Vlaams-Brabant en Brussel:

De Vlaamse Rand - Equitrail: een ruiterroute van meer dan 240 km lang rond Brussel die je op de leukste plekjes van de Groene Gordel brengt. 

Antwerpen:

Ruiternetwerk Taxandria, Ruiternetwerk Campinia

Limburg

Ruiternetwerk Limburg: een totaal van 650km aan ruiterpaden