Politie haalt verwaarloosde dieren weg uit weiland

Politie haalt verwaarloosde dieren weg uit weiland


De politie heeft dinsdagmiddag in Spaarndam (NL) zo’n veertig dieren in beslag genomen, waaronder zeven pony’s. De beesten, die op een stukje grond aan de Spaarndammerdijk stonden, werden niet goed verzorgd. Het optreden van de politie volgde op een aantal meldingen uit de buurt.

Afgelopen vrijdag kwam de politie ook al ter plaatse. De bal ging aan het rollen toen en klant van de nabij gelegen Bomba's Ranch aan de bel trok."We zijn dan ter plaatse gaan kijken naar het stuk land om de ernst van de situatie in te schatten", aldus de eigenaar van Bomba's Ranch. "We troffen onder andere een gewonde pony aan, die we meenamen naar onze Ranch. Hij bleek er echter zo slecht aan toe te zijn dat de dierenarts besloot het dier te laten inslapen". 

Dinsdagmiddag heeft alle dieren van het land gehaald en werd duidelijk dat er ook verschillende overleden dieren op het terrein lagen. "Er lag een dood varken en tweede dode geitjes. Er is een graafmachine gekomen om de mesthoop op te graven en toen bleken er nog veel meer dode dieren te liggen, minstens tien", aldus de politie. 

De gegevens van de eigenaar van de dieren zijn bekend bij de politie. Zij zullen zich voor de situatie moeten verantwoorden. 


Bron: Haarlems Dagblad