Pieter Kenis stuurt Quicksilver C naar goud bij zevenjarigen tijdens Hengstencompetitie Lier

Pieter Kenis stuurt Quicksilver C naar goud bij zevenjarigen tijdens Hengstencompetitie Lier

De (voor)laatste zullen de eerste zijn, dat werd nog maar eens bevestigd tijdens de Hengstencompetitie voor zevenjarigen bij het Azelhof. Op het scherpst van de snede zette Pieter Kenis op de rug van de BWP hengst Quicksiler C (Cicero Z) een razendsnelle dubbel foutloze omloop neer, waarmee het duo voor de Roshoeve onmiskenbaar als winnaar werd uitgeroepen.

Met slechts 25 deelnemers aan de start van deze laatste proef van de Hengstencompetitie was er geen ruimte voor fouten. Uiteindelijk slaagden vijftien hengsten er in het hout over beide fasen onaangeroerd te laten, waarbij de tijd alsmaar werd aangescherpt. Mathieu Bourdeaud hui liet samen met de KWPN voshengst Levall (For Pleasure) een strakke tijd van 22.03 seconden noteren en was daarmee bijna zeker van de winst. Dat was tot Pieter Kenis als voorlaatste de piste binnenreed in het zadel van de eveneens vosse hengst Quicksilver C. Zij deden nog eens bijna tachtig honderdsten beter, en schreven daarmee de proef op hun naam. Het brons ging naar Gilles Van Hamme en de BWP hengst Qatar van 't Paradijs (Mosito van het Hellehof).

Wim Vinckx plaatste zich als vierde op de rug van de Holsteiner Constantino van 't Ravennest (Cornet Obolensky), een ruime halve seconde voor Valentijn De Bock en de BWP Kannan zoon, Qannando B & V.

Vind de volledige uitslag hier.

Foto: © Houou Tomita for Equnews