Paul Estermann definitief veroordeeld voor dierenmishandeling

Paul Estermann definitief veroordeeld voor dierenmishandeling

Het Duitse magazine, st. Georg deelt mee dat er, na ruim drie jaar, een definitief oordeel is in de dierenmishandeling-zaak van de Zwitserse springruiter, Paul Estermann. Estermann werd eind 2022 veroordeeld voor dierenmishandeling en tekent nu geen protest meer aan. Ondertussen heeft de Zwitserse Ruitersport federatie ook een aanvraag ingediend om Estermann tijdelijk te schorsen.

Aanleiding van de veroordeling zijn enkele foto's die het Zwitsers dagblad Blick deelde. De foto's met onderwerp de overleden merrie Castlefield Eclipse (Obos Quality) werden in 2017 via groom, Zdenek Dusek overhandigd aan de politie.

Estermann werd in 2019 veroordeeld voor dierenmishandeling, echter tekende de springruiter protest aan en beweerde hij onschuldig te zijn. De openbare aanklager verhuisde de zaak toen naar het kantongerecht van Luzern. Daar werd de 57-jarige springruiter opnieuw beschuldigd, en voor twee incidenten in het gelijk gesteld. Toch ging de springruiter opnieuw in beroep tegen het vonnis.

In 2022 werd uiteindelijk, na een zitting bij de federale rechtbank, de strafmaat (boete) bepaald. Estermann ging ditmaal niet in beroep. Ondertussen heeft de Zwitserse federatie ook de tijdelijke schorsing aangevraagd van de springruiter bij de Sanctiecommissie. 

bron: St. Georg