Paardrijden in het bos? Alleen als deze aan je stal grenst...

Paardrijden in het bos? Alleen als deze aan je stal grenst...

De richtlijnen van ANB (Agentschap Natuur & Bos) voor paardrijden in natuurgebied zijn aangepast! Mag je nog paardrijden?

Alleen de absoluut noodzakelijke activiteiten om het welzijn van de paarden te waarborgen mogen blijven doorgaan. Je kan je verplaatsen om het welzijn van je paard te garanderen: het stalonderhoud of dierengeneeskundige zorg. Een kort ritje in de buurt (dus zonder verplaatsing) om de benen van je paard te laten strekken kan ook. Verplaatsingen met een louter recreatief doeleinde zijn echter niet toegelaten. Ook alle vormen van lessen en clubactiviteiten zijn verboden.


Zie website ANB: https://www.natuurenbos.be/corona#paard


Verpest het niet voor de anderen en houd u aan deze instructies. Urenlang paardrijden in natuurgebied is niet toegelaten. Houd u ook aan de instructies van de controlerende instanties, met daarbij ook de boswachters!


CONCREET WAT MAG?

Paardrijden op stal mag, maar wordt geadviseerd slechts één combinatie per keer.
Paardrijden op straat / in het bos mag ENKEL als dit in de nabije omgeving is van de stal EN noodzakelijk is voor het paardenwelzijn. Als je bijvoorbeeld een eigen piste hebt met weides, wordt dit afgeraden.
Als de lokale politie je alsnog verbiedt te rijden, dan moet je dat aanvaarden. Lokaal kunnen er andere regels opgelegd worden dan federaal.