Paardensport neemt afscheid van fokker Bart Van Poucke

Paardensport neemt afscheid van fokker Bart Van Poucke

België neemt afscheid van één van zijn meest succesvolle fokkers, Bart van Poucke (58). De fokker van oa. de goedgekeurde hengst Qannando B.&V. en Inshallah de Muze, overleed aan de gevolgen van melanoom, huidkanker.

Bart was een optimist en doorzetter, gepassioneerd paardenfokker en een sociaal en cultureel geëngageerde levensgenieter.

Van Poucke heeft verschillende succesvolle springpaarden gefokt. Meest bekend is de gekeurde hengst Inshallah de Muze. De zoon van Nabab de Rêve sprong tot op het hoogst internationale niveau met Philippe Le Jeune. Ook Qannando B.&V. laat zich meer en meer opmerken in de internationale rankings.

De lijst van Bart Van Poucke's succesvolle gefokte paarden is ellenlang. Zo is bijvoorbeeld ook Narcotique B.&V. (Kannan), My Way B.&V. (Emerald van 't Ruytershof),  Incroyable de Muze, Eloubet Van De Doorndonkhoeve, afkomstig uit de fokkerij van de gepassioneerde paardenman uit Lokeren. De paardensport neemt op zaterdag 25 juni afscheid van Bart in de Onze-Lieve-Vrouwkerk Doorslaar te Lokeren.

Onze redactie wenst de familie en vrienden van Bart onze oprechte deelneming.
Online condoleren en herinneringen delen: uitvaartcentrum-vanlent.be

Foto: Bart en Qannando B&V