Paard ingeslapen na onherstelbare blessure tijdens Badminton Horse Trials

Paard ingeslapen na onherstelbare blessure tijdens Badminton Horse Trials

Op de Badminton Horse Trials, in het Verenigd Koninkrijk, moest een paard worden ingeslapen nadat hij ten val kwam op een onderdeel van het CCI5* cross country-parcours. Na een operatie bleek geen hulp meer te baten voor WSF Carthago... Lees hier waarom paarden ingeslapen moeten worden na een zware blessure.

WSF Carthago, het 5* toppaard van Fiona Kashel, moest geëuthanaseerd worden nadat hij een onherstelbare blessure opliep tijdens Badminton Horse Trials. Op zondag 7 mei kwam hij met z'n amazone ten val op de 26ste hindernis van de CCI5* Cross Country, waarna hij door verschillende dierenartsen verzorgd werd. Na afloop van de wedstrijd, op maandag 8 mei, gaf Badminton Horse Trials de volgende verklaring: "De cross-country kreeg een triest gevolg met de blessure van WSF Carthago, in eigendom van Frank Breach en bereden door Fiona Kashel. WSF Carthago werd in de dierenkliniek van Badminton behandeld en vervolgens in het ziekenhuis opgenomen. Tijdens de operatie werd duidelijk dat door de omvang van het letsel een succesvol herstel niet te garanderen was. Ons medeleven gaat uit naar het hele team."

De dertienjarige ruin werd gefokt in Ierland en kwam als tweede aan de start op het parcours ontworpen door Eric Winter. Het duo ging feilloos over de sprongen tot aan het 26ste obstakel, waar WSF Carthago zich blesseerde. Langs de kant van het parcours werd de eerste hulp bij het paard toegediend tot de paardenambulance arriveerde om hem over te brengen naar de dierenkliniek. Zijn amazone, Fiona Kashel, trok haar tweede paard terug uit de wedstrijd.

Kashel en WSF Carthago reden niet hun eerste vijfsterrenwedstrijd samen. Vorig seizoen werden ze nog zevende in Luhmühlen op de CCI5*.