Olivier Philippaerts: "Extra behoort tot het kransje van toppaarden waar je als ruiter altijd kan op rekenen."

Olivier Philippaerts: "Extra behoort tot het kransje van toppaarden waar je als ruiter altijd kan op rekenen."

Olivier Philippaerts en H&M Extra hadden een groot aandeel in het Belgisch succes. Zowel afgelopen donderdag als zondag kwam hij als eerste Belg in actie met in totaal twee foutloze omlopen tot gevolg. “We zijn als team naar Barcelona vertrokken om het Belgisch superseizoen met winst proberen af te sluiten” zegt Olivier Philippaerts.

“De eerste dag zijn we allen goed gestart en namen we de leiding wat ervoor zorgde dat we op zondag super gemotiveerd aan de start kwamen. H&M Extra en ikzelf begonnen foutloos waarna Niels één balk uit de lepels liet vallen. Jérôme Guery bleef eveneens foutloos waarna Grégory Wathelet het kon afmaken. Jammer genoeg was er een miscommunicatie tussen paard en ruiter dat bestraft werd met vier strafpunten. Aanvankelijk waren we met zijn allen ontgoocheld omdat we een gouden medaille verloren hadden. Die ontgoocheling maakte al snel plaats voor tevredenheid met de zilveren medaille. De Nations Cup was een hoogstaande competitie waarbij we toch belangrijke landen als Zweden, Duitsland en Zwitserland achter ons laten. Het seizoen op zo’n manier afsluiten is super. Nu is het uitkijken naar 2020, het jaar van de Olympische Spelen.”

Met H&M Extra heeft Olivier Philippaerts een écht toppaard in huis. “H&M Extra was de voorbije wedstrijden telkens op de afspraak. Een dubbele foutloze ronde in Calgary en nu opnieuw dubbel foutloos in Barcelona. Als je dat kan presteren bij twee loodzware en heel belangrijke wedstrijden, dan ben je een toppaard. Op dit moment behoort Extra tot het kransje van toppaarden waar je als ruiter altijd kan op rekenen. Ik ben enorm blij met zo’n kanjer!”