Nieuwe EEF Series: "Een unieke mogelijkheid om een team met aankomende talenten internationale ervaring te laten opdoen."

Nieuwe EEF Series: "Een unieke mogelijkheid om een team met aankomende talenten internationale ervaring te laten opdoen."

Tijdens de 46ste editie van het CSIO Twente, van woensdag 1 tot en met zondag 5 juli op Erve Maathuis in Geesteren, staat een van de halve finales op het programma van de nieuwe internationale wedstrijdserie voor landenteams van de European Equestrian Federation (EEF).

De EEF ontwikkelde in samenwerking met diverse toonaangevende stakeholders uit de Europese paardensport een nieuw concept voor een teamcompetitie voor nationale teams. De EEF, gevestigd in Brussel, is in 2009 opgericht om de belangen van de Europese nationale federaties beter te kunnen vertegenwoordigen binnen de mondiale koepelorganisatie FƩdƩration Equestre Internationale (FEI), waarvan het hoofdkantoor zich in Lausanne bevindt. Bij de FEI zijn 133 nationale federaties aangesloten, waarvan 39 Europese federaties tevens lid zijn van de EEF.

EEF-president Theo Ploegmakers toont zich verheugd met de nieuwe competitie: ā€œDe EEF Series is de enige competitie voor landenteams waaraan alle Europese landen kunnen deelnemen. Voor landen als BelgiĆ« is dit een unieke mogelijkheid om een team met aankomende talenten internationale ervaring te laten opdoen. De competitie zal ook gebruikt worden om talentvolle parcoursbouwers, juryleden, belangrijk voor de sport, de mogelijkheid te geven zich verder te ontwikkelen op topniveau.ā€

Directeur Rob Maathuis van het CSIO Twente vult aan: ā€œWe zijn heel blij met het initiatief voor deze competitie en de EEF erkentelijk voor het vertrouwen dat ze ons schenkt voor de organisatie van de halve finale, waaraan de tien beste landen van Noord en West-Europa deelnemen. Deze stap sluit voor ons perfect aan op de organisatie van de FEI Jumping Nations Cupin 2019 en biedt een uitstekend perspectief voor de verdere ontwikkeling van het evenement in de toekomst.ā€

Regionale zones EEF Series

West: BelgiĆ«, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Portugal, Ierland en Verenigd Koninkrijk.

Noord: Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Polen, Estland, Letland, Litouwen en IsraĆ«l.

Zuid: ItaliĆ«, Turkije, Griekenland, Bulgarije, RoemeniĆ«, Montenegro, AlbaniĆ«, ServiĆ«, Noord-MacedoniĆ«, BosniĆ« Hercegovina, MoldaviĆ« en OekraĆÆne.

Centraal: Duitsland, Zwitserland, Slowakije, Hongarije, TsjechiĆ«, Oostenrijk, SloveniĆ«, Oostenrijk, KroatiĆ« en Liechtenstein.