Nieuwe aanpassingen FEI reglement. Voortaan tijdsoverschrijdingen zwaarder bestraft en ook duidelijke definiëring peesbeschermers.

Nieuwe aanpassingen FEI reglement. Voortaan tijdsoverschrijdingen zwaarder bestraft en ook duidelijke definiëring peesbeschermers.

Met het nieuwe jaar zijn ook enkele nieuwe aanpassingen in het FEI reglement opgenomen. Net voor de jaarwissel lichten we er al enkele toe, hierbij een volledig overzicht voor de springruiters.

Opwarming op het voorterrein

Gymnastiek oefeningen en specifieke trainingen zijn tijdens de opwarming niet langer toegelaten op het voorterrein. Zo mag je ook geen grondbalken meer leggen tijdens de opwarming voor een wedstrijd.

Toegestane tijd

Een belangrijke aanpassing is de puntentelling voor de toegestane tijd in de Table A wedstrijden. Voortaan wordt er één punt per overschreden seconde gerekend. Vroeger was dit één punt per start van een set van vier seconden. Voornamelijk voor landenwedstrijden zal dit een impact hebben.

Hulpmiddellen

Voortaan mag je gelijk waar op het wedstrijdterrein, als ruiter te paard, slechts één zweep dragen. Eveneens mag een ruiters te paard slechts één spoor per laars dragen. Wieltjessporen zijn nergens binnen het wedstrijdterrein toegelaten, tenzij de draaiende schijf niet gekerfd of gekarteld is.

Peesbeschermers

De achterbeen beschermers zijn voortaan onderworpen aan enkele nieuwe regels. De beschermers moeten een vorm hebben dat ze zich rond het achterbeen kunnen aansluiten zonder probleem. Het gebruik van plakbandages of dierenartsbandages onder de beschermers is nu wel toegestaan.

CSI5* Grand Prix kwalificaties 

Volgens artikel 261, nr.4 moet een ruiter die niet in de top 500 geplaatst is van de Longines Ranking , of vooraf gekwalificeerd is voor een Grote Prijs en of Wereldbeker evenement op 5* niveau, alvast een 1.50m parcours gesprongen hebben met maximaal 4 strafpunten of een 1.55m, 1.60m Grand Prix, Nations Cup of Wereldbeker met maximaal 8 strafpunten. Dit met het paard dewelke ze zich willen kwalificeren.

Invitatie systeem

Voor CSI2* evenementen is een aanpassing gemaakt in het addendum.  Er werden wijzigingen opgelegd voor het maximaal nummers van starters alsook voor het voorzien van accommodatie voor grooms en CSI5* evenementen.

Jumping Regels 2022: KLIK HIER