Niels Bruynseels: "We kunnen allebei winnen in Las Vegas..."

Niels Bruynseels: "We kunnen allebei winnen in Las Vegas..."

Gisteren maakten we reeds bekend dat zowel Pieter Devos als Niels Bruynseels alvast zeker zijn van een Wereldbeker finale ticket.

Devos is weer opgeschoven naar de tweede plaats in de Wereldbeker tussenstand. “Op zich is dat niet zo belangrijk”, vertelt Pieter Devos, “maar de eindnotering zorgt er wel voor dat je in de finale als één van de laatsten kan starten en dat je dan al hebt kunnen zien hoe je voorgangers het gedaan hebben. Veelzeggend is wel hoé ik dat voor elkaar heb gebracht. Vorig jaar werd ik ook tweede in de WB eindstand maar met veel minder punten dan nu. En ik heb toch vier of vijf manches links laten liggen. Dat puntentotaal bevestigt gewoon nog maar eens hoe goed mijn indoorseizoen geweest is.”


Lees Ook: Pieter Devos: "Je kan een paard niet dwingen iets tegen zijn zin te doen ... "


Over de winstkansen in las Vegas zijn beiden het eens. “We kunnen allebei winnen”, vindt Niels Bruynseels, “maar evident wordt dat niet. Eén manche zoals in Mechelen of Bordeaux is helemaal iets anders dan een finale die over drie dagen wordt gelopen. Daarvoor zet je best je sterkste kampioenschapspaard in, maar zowel Pieter als ik mikken met ons beste paard op de Olympische Spelen. In mijn geval is dat dus Delux, maar die krijgt een specifieke voorbereiding. Wellicht gaat dus Ilusionata van ’t Meulenhof of Gancia de Muze naar Vegas. In topvorm kunnen beiden zeker vooraan eindigen, zelfs winnen, maar alles zal dan wel echt moeten meezitten. Maar voor alle duidelijkheid: mocht ik niet gaan om te winnen, dan zou ik niet eens vertrekken.”

Hetzelfde verhaal bij Pieter Devos. “Om écht zeker te kunnen meedingen naar winst in Las Vegas zou ik Claire Z moeten inzetten, maar haar wil ik klaarstomen voor Tokio. Dus wordt het normaal gezien Apart. (lacht) En zoals iedereen weet is dat een ‘aparte’, waarin ik wel geloof, voor alle duidelijkheid. Net als Niels zou ik er ook niet aan beginnen, mocht ik niet in mijn winstkansen geloven.”


bron: KBRSF