Nicola Philippaerts nieuw in top 20 van Wereldranglijst, von Eckermann blijft nummer één

Nicola Philippaerts nieuw in top 20 van Wereldranglijst, von Eckermann blijft nummer één

De nieuwe Jumping Longines Ranking is er! In de nieuwe ranglijst wordt er rekening gehouden met resultaten van 1 april 2023 tot en met 31 maart 2024. Nicola Philippaerts neemt de fakkel van Gregory Wathelet over als beste Belg in deze lijst. 

Philippaerts maakt een grote sprong vooruit en gaat van plaats 24 naar 19 en komt zo nieuw de top 20 binnen. Gregory Wathelet, voormalig nog de beste Belg, moet enkele plaatsen inboeten en gaat van 22 naar 26. Pieter Devos blijft nagenoeg in dezelfde positie en komt op 28 te staan, een plaatsje gezakt. Jérôme Guery gaat van 40 naar 44 terwijl Abdel Saïd zijn positie binnen de top 50 verstevigt met plaats 47 ten opzichte van 50 vorige maand. Koen Vereecke staat achter hem op 48.

Helemaal bovenaan zien we nog steeds Henrik von Eckermann (SWE). Ondanks dat de Zweed in de Rolex Grand Slam van 's Hertogenbosch nipt naast de overwinning greep, blijft hij standvastig aan de leiding van de Longines Ranking. De top drie blijft ongewijzigd met op twee Ben Maher (GBR) en op drie Steve Guerdat (SUI). 

Martin Fuchs (SUI) klimt twee plaatsen omhoog en gaat van zes naar vier, waar Julien Epaillard (FRA) eerst stond en daardoor zakt naar vijf. Kent Farrington (USA) gaat ook een plaatsje naar beneden en zien we nu op zes. Simon Delestre (FRA) blijft op zeven voor Max Kühner (AUT) die vasthoudt aan zijn achtste plaats. Harrie Smolders (NED) maakt een opwaartse beweging en vestigt zich opnieuw in de top tien als negende, komende van twaalf. Mclain Ward (USA) besluit nog steeds de top tien. 

Volledige Ranking