Nationale vrouwendag ... de sterke vrouwen van de Belgische paardensport

Nationale vrouwendag ... de sterke vrouwen van de Belgische paardensport

Vandaag is het nationale vrouwendag in België, daarom vieren we de sterke amazones en vrouwelijke hippische ondernemers... we zetten ze graag even  op een rijtje en waarom we ze zo bewonderen!

Zonder twijfel mag België's 'leading show jumping lady' niet ontbreken. Al ruim één jaar staat Gudrun Patteet op kop van de Belgische springamazones! Ook dressuuramazone Laurence Roos en eventingamazone, Karin Donckers verdienen het om in de bloemetjes gezet te worden als beste Belgische in hun disciplines. (Lees verder onder de foto)


Meer nog ziet de toekomst van  de Belgische paardensport er heel rooskleurig uit met Belgische kampioenen Amber Frederick en Marthe Van Gorp. Beide dames zijn misschien nog geen 'vrouwen' (per definitie), maar verdienen alle credits en aandacht vandaag.

De Belgische medaille winnaars Manon Claeys, Barbara Minneci en Michèle George mogen zeker niet ontbreken.

Maar niet alleen in het zadel kent de Belgische paardensport sterke vrouwen...

De top van het Zangersheide Stamboek werd enkele jaren terug overgenomen door Leon Melchior's dochter, Judy-Ann Melchior. Ooit één van België's beste springamazones is ze nu de queen van de wereldwijde fokkerij. Ook Wendy Laeremans verdient als director van  de KBRSF een pluim op deze speciale dag.

Organisatorisch zijn er heel wat drijvende krachten en sterke vrouwen. Daarom zetten we graag ook Julie De Pelsmaeker als organisator van de vernieuwende #JumpingSMS en SMS League in de spotlights.

Maar er is meer ...

Sterke zakenvrouwen doen de paardensport draaien. Denk maar aan Linda de Laet van LJ Leather en LJ Pro Select, Chris Emmers van de wereldbekende Emmers ruitersport enz... Als voorlaatste ook nog even een leuke proficiat aan ONZE leading lady; Deborah Notermans.

Alle sterke vrouwelijke atleten, grooms, veeartsen, hoefsmeden, shop keepers, enz... proficiat!