Morricone en Checkter zijn de VTV Oldenburger Hengsten van 2021

Morricone en Checkter zijn de VTV Oldenburger Hengsten van 2021

Op de Oldenburger hengstenkeuring in Vechta zijn dressuurhengst Morricone en springhengst Checkter uitgeroepen tot VTVT Oldenburger hengsten van 2021. Door hun prestaties in de sport en fokkerij mochten ze deze titel op hun palmares zetten. De fokkers van de winnaars werden beloond met een prijs van 1.000 euro. 

Morricone (v. Millenium) is gefokt door Heinrich Vahle en is in eigendom van GestĂĽt Bonhomme. In 2015 was het paard de dressuurwinnaar van de 30-dagen test in Adelheidsdorf met een eindscore van 9,33 punten. De zwarte hengst werd door zijn successen uitgeroepen tot Hauptpr¨miensieger in Vechta in 2016. In zijn eerste jaar in de fokkerij bracht hij drie goedgekeurde zonen voort. 

De schimmel Checkter (Cellestial x Lord Pezi) werd gefokt door Böckmann Pferde GmbH en zij zijn ook eigenaar van de hengst. Deze Oldenburger winnaar behaalde in het eerste deel van zijn verrichtingsonderzoek in MĂĽnchen-Riem een nog nooit eerder behaalde score van 9,66 punten. Het jaar daarop scoorde hij 9,13 in de sporttest in Verden. In 2018 mocht de hengst de Hauptprämie in ontvangst nemen voor zijn prestaties in de testen en voor de kwaliteit van zijn eerste jaar in de fokkerij. 

Bron: Oldenburger Pferdezuchtverband