Michèle George is Paralympiër van het jaar 2022!

Michèle George is Paralympiër van het jaar 2022!

Tijdens het Sportgala van 2022 heeft de Belgische Paralympische amazone, Michèle George de titel van Paralympiër van het jaar 2022 gewonnen. De Belgische amazone werd op het podium vergezeld door Ewoud Vromant en Laurens Devos.

Wereldkampioenen boven op het Sportgala. Remco Evenepoel kroonde zich voor collega Wout van Aert tot “Sportman van het Jaar”. Nafi Thiam pakte voor de vierde keer de titel “Sportvrouw van het Jaar”. Ook Cian Uijtdebroeks (belofte), de Belgian Tornados (ploeg), Roger Lespagnard (coach) en Michèle George (paralymiër) vielen in de prijzen op het gala van de Belgische sportpersbond.


Acht jaar na de eerste is er nu nummer twee voor Michèle George. De veelwinnaar in het para-dressuur - dit jaar 2 keer de beste op de Wereldruiterspelen - is de "Paralympiër van het Jaar".




In een bijzonder spannende stemming houdt ze Ewoud Vromant (34 punten minder) en Laurens Devos (36 punten minder) af.


"Aan de top komen is fantastisch en leuk, maar aan de top blijven is des te moeilijker. Ik geloof ook voor de komende jaren in heel mooie dingen. Ik wil aan iedereen deze boodschap meegeven: je moet erin geloven, er zijn moeilijke momenten, maar de sport is het beste medicament. Je moet in je dromen geloven en altijd positief blijven."


F. © Paralympic Team Belgium - bron: Sporza