Michèle George bij laatste genomineerden voor een award tijdens het Sportgala!

Michèle George bij laatste genomineerden voor een award tijdens het Sportgala!

De Belgische Beroepsbond van Sportjournalisten, Sportspress.be, heeft vanochtend de drie Supergenomineerden in elke categorie van de jaarlijkse sportprijzen bekendgemaakt. Ondanks de prachtprestaties van verschillende Belgische toppers binnen de internationale paardensport, kon enkel Paralympiër Michèle George opnieuw een finale nominatie binnenrijven.

Geen verbazing was het dat Remco Evenepoel (wielrennen), Bart Swings (schaatsen) en Wout van Aert (wielrennen) de laatste kansmakers werden voor de titel Sportman van het Jaar. Bij de vrouwen gaat de strijd nog tussen Loena Hendrickx (kunstschaatsen), Lotte Kopecky (wielrennen) en Nafi Thiam (atletiek).

De Belgische paardensport zette dit jaar geweldige prestaties neer, maar wist enkel met Paralympiër Michèle George opnieuw een Supernominatie in de categorie Paralympiër van het Jaar vast te pakken. George schitterde onder meer tijdens de Wereldruiterspelen in Herning, waar de amazone goud scoorde in zowel de Individuele Dressuur en Freestyle - Grade V in het zadel van Best of 8.

De laureaten zullen op vrijdag 6 januari bekend worden gemaakt tijdens het Sportgala, dat plaatsvindt in Kinepolis Antwerpen.