MET, Mannheim en Madrid nemen maatregelen. Doorgang Wereldbeker finale Las Vegas onzeker

MET, Mannheim en Madrid nemen maatregelen. Doorgang Wereldbeker finale Las Vegas onzeker

Het Coronavirus heeft de paardensport in de ban. Heel wat evenementen passen de toegang aan of zien zich noodgedwongen de organisatie te annuleren. Om verdere verspreidingen nemen heel wat organisaties maatregelen. Vraagteken blijft momenteel of de FEI Wereldbeker finale in Las Vegas zal kunnen doorgaan.

Ondertussen hebben ook de internationale CDI evenementen Madrid en Mannheim aangekondigd dat ze de organisatie afgelasten. Mannheim stond nota bene pas over zeven weken op het programma.

In Oliva bij de MET Tour worden geen toeschouwers toegelaten.

De CSI3* Dortmund zal zich strikt houden aan de opgelegde maatregelen en het aantal bezoekers limiteren tot max. 1000 per dagdeel.

Hoewel de organisatie van de Wereldbekerfinale in Las Vegas heeft aangegeven dat het evenement voorlopig nog gewoon door lijkt te gaan, staat het wel op losse schroeven. Vorige week werd een inwoner uit Nevada gediagnostiseerd met corona. Deze patiënt is in quarantaine gegaan en er is slechts een laag risico in Las Vegas. De organisatie houdt de ontwikkelingen scherp in de gaten.