Max Kühner: "Eic geeft met het gevoel dat er geen stop staat op de mogelijkheden..."

Max Kühner: "Eic geeft met het gevoel dat er geen stop staat op de mogelijkheden..."

Deze week is de Rolex Grand Slam actief in het Canadese Walhalla van de paardensport, Spruce Meadows. De Oostenrijkse springruiter, Max Kühner komt er aan de start met één doel. Opnieuw de Grote Prijs winnen, want dat geeft de springruiter recht op een extra bonus!

Sinds de Grand Prix winst tijdens de Dutch Masters in April is Kühner de titelhouder van de Rolex Grand Prix. "Sinds dat moment gaat alles goed. Er zijn opnieuw heel wat wedstrijden. Elektric Blue had na de "The Dutch Masters" geen pauze. In Madrid wonnen we meteen al de Global Champions League en nadien namen we deel in oa. Knokke waar we derde werden in de Rolex Grand Prix." vertelt Kühner.

"In Spruce start ik met de 9-jarige Eic Coriolis des Isles. We vormen al een tweetal jaar een duo. Voor hem is dit nieuw, zeker dit niveau, maar het wordt een leuke vuurdoop. Hij houdt van buiten arenas en heeft alle capaciteiten om te kunnen winnen. Op dat vlak is het een heel eenvoudig paard om te rijden. Als ik hem rij voelt het alsof er geen limiet is aan de mogelijkheden."

"Uiteraard wordt dit voor Eic een volledig nieuwe situatie, maar we werken alvast aan de 'inburgering' in de voorafgaande kwalificaties ..."