Marie Foulon: "Pickup de Rase heeft alle kwaliteiten die een paard nodig heeft"

Marie Foulon: "Pickup de Rase heeft alle kwaliteiten die een paard nodig heeft"

Op het Azelhof in Lier vond afgelopen weekend een CSI2* wedstrijd plaats. In de CSIYH proeven sprong Marie Foulon maar liefst twee keer naar de overwinning bij de 5- en 6-jarige paarden, telkens met Pickup de Rase.

De 6-jarige BWP schimmelhengst is een nakomeling van Jingo Di Dieu D'arras en Sicav De Cerisy en wist op internationaal niveau reeds te tonen wat hij in zijn mars heeft. Toen hij twee was vervoegde Pickup de Rase de stallen van amazone Marie Foulon. "We kochten hem van Kathleen Langsvreugd en Bart Bayens, die hem ook gefokt hebben", zegt Foulon. "Dit jaar hebben we trouwens de halfbroer van Pickup de Rase gekocht."

Wat voor paard is Pickup de Rase?

"Pickup is een paard dat aandacht nodig heeft. Zolang je met hem bezig bent is hij gelukkig. Als hij iets doet wat hij graag doet, is hij makkelijker dan andere paarden. Wat zijn kwaliteiten betreft heeft hij alles wat een paard nodig heeft en wat we van een toekomstig paard verwachten én meer. Eén van de dingen waarin Pickup zich onderscheidt van de rest is het feit dat hij nooit moe is", zegt Foulon. "Daarnaast is hij ook enorm slim. Hij heeft alles meteen door!"

Wat voor karakter heeft hij?

"Als ik alleen ben met hem is hij het liefste paard dat heel de tijd wil knuffelen. Als er andere mensen bijkomen daarentegen, dan wilt hij de aandacht opeisen, eet hij alles op en is hij een beetje een showman", lacht ze. "Eerlijk gezegd is hij niet de makkelijkste en vraagt hij veel aandacht en goede logistiek op stal." 

Hoe is jullie seizoen tot hiertoe geweest?

"Ons seizoen begon met vier internationale overwinningen op rij en daarna namen we deel aan de cyclus voor jonge paarden. Aangezien ik me een tijdje op de zaak heb moeten focussen kreeg dat even voorrang, maar nu zijn we terug volop internationale wedstrijden aan het meerijden en hij doet het altijd goed. Hij ontgoochelt me nooit... Het slechtste dat hij kan doen is 8 strafpunten denk ik."

Wat brengt de toekomst voor jullie?

"Uiteraard proberen we het zo ver mogelijk te schoppen. Momenteel kan ik niet dromen van betere resultaten. Hij wint regelmatig en is bijna altijd foutloos en in de prijzen."