Mares of Macha – Pieter Devos en partners stellen ongezien fokkerijproject voor

Mares of Macha – Pieter Devos en partners stellen ongezien fokkerijproject voor

Vierde op de wereldranglijst, ondernemer in hart en nieren én bezeten door de fokkerij, Pieter Devos lanceert vandaag met zijn partners een ongezien project waarin de Belg al zijn passies combineert. Dit alles resulteert in een project dat zijn gelijke niet kent: ‘Mares of Macha’.

Het idee achter Mares of Macha is ‘Acces proven breeding’: diepgevroren embryo’s van 5* sportmerries en de allerbeste springpaardenfamilies online aan iedereen aanbieden op een eenvoudige en transparante manier.

In het overzicht van de merries staan namen als Contara (de moeder van Chacco-Blue), de Olympische Sancha LS, VDL Groep Eureka, Werly Chin en Whoopie C (de moeder van Tobago Z), …

Pieter Devos : “Klaas De Coster richtte dit project een drietal jaar geleden op samen met een goede vriend van hem. Vorig jaar stapte onze familie in het project. Onze ervaring als fokkers leert ons dat goeie springpaarden van goeie families afstammen, dus ik ben ervan overtuigd dat fokkerij en sport hier hun voordeel kunnen uithalen. De lat ligt bijzonder hoog. De merries in dit project zijn stuk voor stuk merries die ik in onze eigen fokkerij zou willen inzetten. Ze zijn geselecteerd op hun eigen prestaties, de prestaties van hun nakomelingen en hun moederlijn. Wanneer ik door de website scroll, ben ik nog steeds verbaasd door de geweldige kwaliteit van de groep merries. Sommige merries zijn echte iconen, die ik zelf op het hoogste niveau tegenkwam. En nu kunnen we hun genen met iedereen delen. Hopelijk bellen de eerste fokkers mij binnen enkele jaren op en krijg ook ik de kans om hun fokproducten uit te brengen in de sport” lacht Pieter.

Klaas De Coster: “Net als bij Pieter’s sportpaarden primeert voor ons het welzijn van de paarden. Daarom werken we vanuit een eigen locatie in eigen beheer in Italië, waar de merries koninklijk verzorgd worden. Grote paddocks en groen grasland zijn hun nieuwe thuis na een succesvolle sport carrière. Naast het welzijn van de merries is transparantie voor ons erg belangrijk. Mares of Macha is een online omgeving waar klanten embryo’s kunnen aankopen op een veilige, eenvoudige en betrouwbare manier. We hebben onze merries verdeeld in 3 categorieën voor een duidelijke prijszetting. Op dit moment kan je reeds via de website van 7 van de 14 merries embryo’s aanschaffen en zodra embryo’s van andere merries beschikbaar zijn komen deze online. Elk embryo wordt aangeboden en we gaan bewust geen concurrentie aan met onze klanten door embryo’s voor onszelf te houden. De embryo’s zijn gegarandeerd (met certificaat) niet gesekst en we hebben zelfs een ‘geen dracht, geen betaling’ formule om het leven eenvoudig te maken voor de fokker die in zijn project wil geholpen worden. ”

Klaas De Coster is vooral gekend met zijn onderneming Max Equestrian Productions, die licht en geluid oplossingen biedt voor hippische evenementen. Hij zal de dagelijkse leiding van Mares of Macha op zich nemen.