Marcus Ehning's A La Carte NRW neemt afscheid van de sport

Marcus Ehning's A La Carte NRW neemt afscheid van de sport

Met A LA CARTE NRW verlaat een zeer succesvolle topatleet het internationale sportpodium. "Een paard dat altijd zo constant heeft gepresteerd, moet op zijn hoogtepunt vertrekken", zegt Marcus Ehning. De beslissing was niet gemakkelijk, maar er werd gezamenlijk besloten om afscheid te nemen van de vijftienjarige hengst met de huidige successen op het thuistoernooi in Borken. 

A LA CARTE NRW begon zijn carrière als een uitstekende winnaar van de NRW Hoofdlicentie. Onder Kendra Claricia Brinkop werd hij derde in 2016 en vierde in 2017 op de Duitse kampioenschappen en won hij de finale van de U25 Jumping Cup op het CHIO Aken. Tot de sportieve hoogtepunten onder Marcus Ehning behoren het winnen van de Mighty Jumping in Madrid (2019), de tweede plaats in de Grote Prijs van Amsterdam (2020), de overwinning in Knokke en de vierde plaats in de EFI Nations Cup Jumping met het Duitse team in Rotterdam (2021), de tweede plaats in de Nations Cup in Hickstead en de bronzen medaille op de Duitse kampioenschappen in Balve (2022).

In totaal sprong de hengst naar 214.914 euro. Daarnaast bleef hij ook ongeveer in 50% van de proeven waar hij aan de start kwam foutloos. (Informatie - Jumpr app).

A LA CARTE NRW zet ook maatstaven als vererver. Zijn dochters zijn al vele jaren vertegenwoordigd op elitetentoonstellingen, vijf zonen zijn goedgekeurd en zijn nakomelingen zijn succesvol in springwedstrijden op hoger niveau. Bron: NRW Landgestüt
Foto©: Sportfot