Maak kennis met één van de blikvangers van de Zangersheide Auction: Kastaar Lux Z

Maak kennis met één van de blikvangers van de Zangersheide Auction: Kastaar Lux Z


Ook deze week komt Zangersheide weer met een online veiling waarin verschillende veulens geveild zullen worden. Er wordt niet enkel online geveild, er zal ook een live event zijn in De Peelbergen op zaterdag 18 september. Vandaag stellen we graag één van de blikvangers van de veiling aan jullie voor: Kastaar Lux Z.

Deze Kasanova de La Pomme zoon uit een Corland moeder, heeft alles in zich om het te maken op het hoogste niveau. Hij is de broer van Isidoor J.H.Z. die Neal Vanderwegen op 1m55 niveau actief is. Hij is ook de broer van Cayenne JH Z (v. Calvaro Z) die met Liesje Vanderwegen internationaal op 1m45 niveau springt. Andere nakomelingen van deze merrie zijn de hengst Viktor JH Z (v. Vigo d’Arsouilles) en Nestor JH Z (v. Nabab de Reve) die het onder respectievelijk Nael Vanderwegen en Anthony Wellens erg goed doen in de rubrieken voor jonge paarden.

Ook de vader van Kastaar Lux Z heeft eigenlijk geen introductie nodig: Kasanova de La Pomme is een zoon van Bamako de Muze. Deze 10-jarige hengst sprong ondanks zijn relatief jonge leeftijd zijn eerste rubrieken springt op 1m50 niveau onder het zadel van Koen Vereecke. Kasanova werd in 2013 kampioen bij de 3-jarige BWP-keuring. Zij moeder is Everlychin de la Pomme, een dochter van Malito de Reve. Deze merrie heeft zelf op het hoogste niveau gesprongen onder het zadel van Shane Sweetnam.

Erg opvallend is ook de overgrootmoeder van Kastaar, Ariane Z (v. Aladin Z), die de moeder van verschillende toppaarden is. Zo bracht zo onder andere Mon Ame II (v. Caretano Z) voort die met Hannah Mytilineou) op het hoogste niveau actief is. Het duo behaalde onder andere de derde plaats in de CSI3* competitie van Birmingham in 2014, meer recent sprongen ze nog naar verschillende klasseringen in Oliva op 1m45 niveau. Ariane Z is ook de moeder van verschillende 1m50 paarden waaronder One Endeavour (v. Kannan) van James Davenport en Louis 316 (v. Lord Z) van Stephanie Knauf.

Als we naar de overgrootmoeder van de moeder van Kastaar kijken, kan het bijna niet anders dan dat ook Kastaar een wereldpaard zal worden. Corline Jh Z (v. VDL Corland), de moeder van Kastaar, is de zus van de goedgekeurde hengst Leon JH Z (v. Lord Z) die 1m50 springt.

Bovendien heeft Corline Adoret Z (v. Almé Z) als overgrootmoeder. Zij bracht onder andere Chargar Mail (v. Laudanum) voort die met Philippe Rozier op het hoogste niveau sprong. Onder het zal van de Fransman, sprong de hengst oa naar een eerste plaats in de CSIO Nations Cup van Rome en haalde ze een zevend eplaats in de Wereldbeker van Parijs in 1999. Adoret is ook de moeder van Jaguar Mail (v. Hand in Glove) die met Ronan Lerat op 1m60 niveau sprong. Het duo behaalde onder andere een zesde plaats tijdens de Olympische Spelen van Hong Kong in 2008. Ze mag ook Katchina Mail (v. Cavlaro Z) tot haar nakomelingen rekenen die met Patrice Delaveau onder andere derde werd in de Wereldbeker van Oslo in 2009.

Kortom: ben je op zoek naar een echte eyecatcher die een mooie toekomst tegemoet gaat? Dan is Kastaar Lux Z het veulen waar jij naar op zoek bent!


Klik hier voor meer informatie