Ludo Philippaerts: "Mijn doel voor 2024 is dat iedereen gezond blijft!"

Ludo Philippaerts: "Mijn doel voor 2024 is dat iedereen gezond blijft!"

De prestaties van de familie Philippaerts bleven niet onopgemerkt in Mechelen. "Het was een editie boordevol sfeer en spektakel. Aan dat laatste hebben mijn kinderen tijdens de openingsavond aan meegewerkt." vertelt fiere papa, Ludo.

"Thibault won de hengstenproef. Nicola deed hetzelfde met de Masters waar Olivier meedeed tot aan de laatste ronde. Behalve tijdens de openingsdag hebben mijn mannen ook in andere wedstrijden vaak de nul gehouden. Tijdens de slotdag grijpt Thibault nipt naast de zege, eindigt Olivier in dezelfde proef als vierde en is Nicola zesde in de wereldbeker. We waren op de afspraak, net als de organisatie die er jaar na jaar in slaagt om Jumping Mechelen telkens weer op de één of andere manier speciaal te maken. Het is en blijft een geweldig event waar behalve de ruiters vooral het publiek een hoofdrol in vertolkt. Mijn grote doel voor 2024 is dat iedereen gezond mag blijven. Als dat gebeurt komt alles goed.”

Olivier Philippaerts begon sterk aan Jumping Mechelen, maar beleefde een iets moeilijkere week die hij met een vierde plaats afsloot tijdens de Last Chance. “Ik beleefde inderdaad een iets wisselvalliger concours en ben al bij al niet zo tevreden over de resultaten”, beaamt Olivier Philippaerts. “Van H&M Miro had ik tijdens de wereldbeker veel meer verwacht. Le Blue Diamond sprong goed maar we konden samen geen prijs pakken. Het lichtpunt van de voorbije week is de achtjarige Precious. Het is een jong paard met heel wat potentieel voor de toekomst. En als we dan toch vooruitkijken, wel dan kunnen we volgend jaar niet om de Olympische Spelen heen. Dat is mijn ambitie voor 2024.”

bron: Persbericht