Ludo Philippaerts: "Deze uitbraak is ramp voor de sport."

Ludo Philippaerts: "Deze uitbraak is ramp voor de sport."

Ook de mainstream pers heeft de ogen nu gericht op de paardensport. Hoewel we liever de positieve resultaten zien ligt de focus - begrijpelijk - op de EHV-1 uitbraak. VTM sprak zo met Ludo Philippaerts. De Belg was recent actief in Oliva. Hij testte er nog met succes het rijden zonder hoefijzers. Maar kijkt nu somber aan tegen de huidige situatie.

"Voor ALLE ruiters is dit slecht nieuws. De wedstrijden op hoger niveau waren nu net terug op gang. Voor amateurs was de hoop er om snel opnieuw aan de start te kunnen."

"Volgende week stond voor ons de Dutch Masters in 's Hertogenbosch op de kalender. Maar alles valt nu weer stil. Voor het ritme van paard en ruiter is dit niet ideaal."

Focus op Tokio

"Topruiters zaten dit jaar volledig gefocust op de aankomende Olympische Spelen in Tokio. Met het oog op de Spelen is ritme belangrijk. Ruiter en paard moet kunnen presteren en het wedstrijdritme onderhouden. De combinatie van COVID-19 en nu deze EHV-1 uitbraak zorgt ervoor dat heel wat combinaties uit ritme geraken. Het was nu het moment om in gang te schieten..."