Linda Rutten en Ivan Peeters (Geopat): "Het aantal snippers dat gebruikt wordt, is van verschillende factoren afhankelijk"

Linda Rutten en Ivan Peeters (Geopat): "Het aantal snippers dat gebruikt wordt, is van verschillende factoren afhankelijk"
Iedereen kent zogenaamde ‘Geopat’, een begrip dat in de paardenwereld helemaal ingeburgerd is. We spraken met Linda Rutten en Ivan Peeters, zaakvoerders van de firma Geopat BV. Deze firma patenteerde de namen Geopat® en geopad®. Rutten en Peeters gaven dan ook graag meer uitleg bij hun product.

“De naam is geopat® of geopad® is al jaren in de volksmond opgenomen voor het benoemen van een witte geotextiel snipper. Deze snipper heeft als functie heeft om hippische bodems een betere structuur en eigenschappen te geven. Belangrijk is dat deze snippers vervaardigd moet worden uit ongeweven geotextieldoek en dat de doek getrokken en niet geknipt wordt. De snipper moet zacht van structuur zijn en mag een maximale oppervlakte van 5 cm² hebben”, gaan ze van start.

“Ons product wordt vaak vergeleken met diverse aanbiedingen op het internet”, aldus Ivan Peeters. “De producten die op internet worden aangeboden, hebben niet dezelfde kwaliteit als ons product. We willen onze klanten er dan ook van overtuigen dat kwaliteit echt wel belangrijk is. We proberen onze klanten dan ook zo goed mogelijk te adviseren. We gaan ook telkens samen met hen op zoek naar de beste oplossing. Het vinden van die beste oplossing blijft voor ons dan ook het uiteindelijke doel”, gaat Peeters verder.

“Wat vooral erg belangrijk is, is de hoeveelheid snippers die gebruikt wordt. Hier valt geen vaste hoeveelheid op te plakken maar is afhankelijk van het soort zand en de vereisten van de bodem”, aldus Rutten. “De hoeveelheid en combinatie snippers (geopat®) en zand is verschillende voor wedstrijdbodems, longeerbodems of pistes voor privégebruik”.

Linda en Ivan proberen hun klanten dan ook zo goed mogelijk wegwijs te maken en te begeleiden bij de aanschaf van een goede piste: “Wij verkopen enkel de geopat® snippers en voegen eventueel nog fibres toe. Fibres zijn dunne witte vezels die nog extra toegevoegd kunnen worden om een betere stabilisatie te verkrijgen. Deze worden vooral in wedstrijdpistes of in zand van minder goede kwaliteit gebruikt”.

Rutten en Peeters kunnen bovendien niet enkel op gebied van bodem helpen maar ook bij de aanleg van de volledige piste: “Ook voor de aanleg van een volledige piste kunnen we onze klanten verder helpen door hen door te verwijzen naar onze specialisten. We werken samen met een dertigtal bedrijven over de hele wereld die gespecialiseerd zijn in de aanleg van professionele paardenpistes. Op die manier verzekeren we onze klanten ervan dat we hen van begin tot einde met raad en daad kunnen bijstaan. We dragen kwaliteit en persoonlijk advies hoog in het vaandel”.

“Behalve pistes, kunnen we bovendien ook helpen bij de aankoop van een trainingsmolen”, gaat Rutten verder. “We bieden zowel omheinde als niet-omheinde paardenmolens aan. De paardenmolens zijn bovendien met en zonder dak te verkrijgen. Voor elke klant hebben we dus wat wils!”.


Meer info; www.geopat.be / www.molenkoning.net

Foto: paardenfotograaf voor GEOPAT