Legendarische Parco overleden

Legendarische Parco overleden

De legendarische schimmel-hengst Parco, is niet meer.  Parco (Darco) maakte een groot deel uit van de succesvolle carrière van Ludo Philippaerts. Op 29-jarige leeftijd stierf de hengst bij de eigenaar op de weide. 


Parco was niet alleen iconisch in de sport maar ook fokkerij. Hij werd 4e op de Olympische Spelen en verzekerde heel wat Europese successen. De zoon van Darco imponeerde met CSI5* overwinningen en wereldbeker winsten. In 2001 had Ludo met Parco zijn eerste zege in een wereldbekerproef beet.Parco begon zijn carrière als dekhengst in 2001 in Frankrijk, waar hij ondanks zijn uitstekende prestaties matige interesse opwekte. Er zijn in totaal 344 nakomelingen geregistreerd.


Enkele van zijn nakomelingen zijn Bufero van het Panishof (CSI5* met D. Demeersman/BEL), Candle Light van de Warande (CSI5* met Nicole Shahinian-Simpson/USA), Pater Noster (CSI5* met Jaclyn Duff / CAN), Diamond (CSI5 * met Wilm Wermeir / BEL), of zelfs Mullaghbane (CSI5 * met Geoff Curran / IRL).F. Archief, op vraag eigenaar