Laatste dagen om in te schrijven voor Belgian Stallion Comptetition

Laatste dagen om in te schrijven voor Belgian Stallion Comptetition

Na Jumping Mechelen, vallen liefhebbers van springsport en fokkerij niet in een zwart gat. Op zaterdag 14 januari omstreeks 13u. wordt in het Azelhof in Lier, na de tweede fase van de BWP-Hengstenkeuring, de aftrap van een nieuwe editie van de Belgian Stallion Comptetition (BSC) gegeven. Een moment waar heel veel fokkers en hengstenhouders al maandenlang naar uitkijken en waarop hengstenkeuzes voor het dekseizoen 2023 worden gemaakt.

De finale van de BSC wordt op 11 maart 2023, na afloop van de derde fase van de BWP-Hengstenkeuring verreden in het Azelhof. De finale is voorbehouden voor de gekwalificeerde hengsten die minstens twee van de drie manches hebben deelgenomen.

Wildcards

De vierjarige hengsten die met een blanco strafblad aan de finale beginnen, en die in de finale ook een foutloze ronde springen, verzekeren zich meteen van een wildcard voor de finales van het BK voor vierjarige paarden in Gesves. Voor de overige leeftijdscategorieën verdienen de paarden die het podium halen in de eindranking na de finale, ook een wildcard voor de kampioenschappen.

Data en plaatsen

  • 14/01 Azelhof Lier (2e fase BWP-Hengstenkeuring)
  • 04/02 Bomaco Zellik
  • 25/02 Sentower Park Opglabbeek
  • 11/03 Finale Azelhof Lier (3e fase BWP-Hengstenkeuring)