KWPN: Springpaardenfokkerij zeventien hengsten rijker

KWPN: Springpaardenfokkerij zeventien hengsten rijker


Na de Gelderse hengsten startten vanmorgen de springhengsten in Ermelo eveneens aan hun verrichtingsonderzoek. Zeventien hengsten deden examen en alle slaagden. Met 88 punten was Comme il Faut-zoon Mans de hoogst scorende hengst vandaag, op de voet gevolgd door Mees vd Watermolen (v.Vannan) met 87 punten en Mister Hornet DDH (v.Cornet Obolensky) met 86 punten.


Het verrichtingsonderzoek duurde voor driejarige hengsten voor de eerste keer 21 dagen, voorheen was dit 50 dagen. De hengstenkeuringscommissie, bestaande uit voorzitter Cor Loeffen, Henk van den Broek en Wout-Jan van der Schans, werd bijgestaan door inspecteur Henk Dirksen. Cor Loeffen vertelt: “We hebben een groep hengsten kunnen ingeschreven met een hoog gemiddelde wat betreft hun cijfers. In de moederlijnen zien we veel sport, met eigen prestaties van de moeders danwel in de vererving. Wij denken dat ze een goede bijdrage kunnen leveren aan de springpaardenfokkerij.”

De eindpresentatie, waarbij vanwege de coronamaatregelen anders dan de fokkers en geregistreerden geen publiek aanwezig was, werd live uitgezonden via KWPN.tv. Aangezien KWPN de fokkers van de ingeschreven hengsten wel graag de gelegenheid wilde geven om van dit unieke moment van hun fokproduct getuige te zijn, was de eindpresentatie in twee blokken verdeeld. Op die wijze kon het maximale aantal personen op de locatie zoveel mogelijk worden beperkt. Gisteren werd al afscheid genomen van testnr. 6 (Cornet Obolensky x Indoctro), deze hengst heeft geen examen gedaan en is doorverwezen naar het voorjaarsonderzoek 2021.

Later deze week vindt u de videobeelden van de ingeschreven hengsten terug op KWPN.tv.

Klik hier voor een overzicht van de goedgekeurde hengsten


Bron: KWPN