KWPN, Hannoveraner en Selle Francais domineren op dag 2 van het WBFSH Studbook Jumping Global Champions Trophy

KWPN, Hannoveraner en Selle Francais domineren op dag 2 van het WBFSH Studbook Jumping Global Champions Trophy

De tweede dag van het WBFSH Studbook Jumping Global Champions Trophy begon met een golf van enthousiasme, terwijl fokkers, eigenaren, ruiters en fans van over de hele wereld zich verzamelden in de Longines Tops International Arena. Het unieke evenement, bekend om zijn bijzondere concept, heeft de wereld van het showjumpen veroverd, en alle deelnemende stamboeken omarmen het ten volle.

Het WBFSH Studbook Jumping Global Champions Trophy onderscheidt zich van traditionele evenementen door de nadruk te leggen op de geest van eenheid en samenwerking tussen stamboeken. Met elke combinatie die hun respectieve stamboek vertegenwoordigt om als onderdeel van een team te concurreren, toont het unieke concept niet alleen de opmerkelijke talenten van elk stamboek, maar bevordert het ook een gevoel van kameraadschap en teamwork binnen de gemeenschap.

Met veel opwinding rond het innovatieve puntensysteem dat deelnemers en toeschouwers op het puntje van hun stoel houdt, was elke leeftijdsklasse van begin tot eind opwindend. Elk stamboek verdient punten op basis van de prestaties van hun team, met het oog op het veiligstellen van een topplaats in de finales die gepland staan voor het weekend.

Teamresultaten na 8-jarigen na Kwalificatie 1 & 2:

 1. KWPN: 617 punten
 2. Irish Sport Horse: 601 punten
 3. Selle Francais: 568 punten
 4. Zangersheide: 527 punten
 5. Danish Warmblood: 526 punten
 6. Belgium Warmblood: 484 punten
 7. Westfalisches Pferdestammbuch: 444 punten

Van de Ierse sportpaarden won Commandant Geoff Curran en DHF Alliance (Eigenaar: Minister van Defensie / Fokker: Paul Douglas) hun tweede klasse van het weekend toen ze de hoogste eer behaalden in de tweede kwalificatie voor 8-jarigen na het voltooien van het 1,45 meter parcours net onder de drie seconden sneller dan de Calgrafi DWB van Danish Warmblood (Eigenaar: Peder Frederiksen / Fokker: Peder Frederiksen), gereden door Emil Hallundbaek. Na in totaal 16 foutloze rondes van enkele van de beste 8-jarigen ter wereld, werd de derde plaats vandaag veiliggesteld door Lajacuma (Eigenaar: Ursula Rosendahl / Fokker: Hannelore Reibke) van het Westfalisches Pferdestammbuch stamboek, maar de eliminatie van een van hun ruiters gisteren laat het team als eerste springen in de finale van morgen.

Teamresultaten na 5-jarigen Kwalificatie 1 & 2:

 1. Hannoveraner Verband: 674 punten
 2. Selle Francais: 629 punten
 3. Zangersheide: 626 punten
 4. Danish Warmblood: 609 punten
 5. Irish Sport Horse: 607 punten
 6. KWPN: 599 punten
 7. Anglo European Studbook: 544 punten
 8. Belgium Warmblood: 525 punten
 9. Westfalisches Pferdestammbuch: 476 punten
 10. CDE / Ancades: 451 punten

Selle Francais had een bijna perfecte dag met vier van hun vijf 5-jarigen die foutloze rondes sprongen: Ioke des Forets (Eigenaar: Henriette Evain / Fokker: M. Fabrice Paris), Izalia Mouche (Eigenaar: Marie Noirjean, S.A.R.L. Etrier De Moselle / Fokker: G.A.E.C. Mouche), I Am Semilly (Eigenaar: Richard Levallois / Fokker: M. Richard Levallois) en Illico Mouche (Eigenaar: S.A.R.L. 2B Kezeg / Fokker: G.A.E.C Mouche). Hannoveraner Verband zal zondag als laatste team van start gaan in de finale voor 5-jarigen, na hun consistente twee dagen als team te hebben gesprongen. Vandaag zagen we Quincy 253 (Eigenaar: Anne-Dorethea Winzer, Fritz Winzer / Fokker: Bernhard Wendelken), Diarello 3 (Eigenaar: Stefan Aust / Fokker: Stefan Aust), Constable (Eigenaar: Ilona Turowska / Fokker: Ilona Turowska) en Dicardo 7 (Eigenaar: Corinna Passy / Fokker: Enno Köster) allemaal foutloos springen over het 1,25 meter parcours in de grasarena.

Teamresultaten na 7-jarigen Kwalificatie 1:

 1. Selle Francais: 319 punten
 2. Anglo European Studbook: 294 punten
 3. Irish Sport Horse: 258 punten
 4. KWPN: 257 punten
 5. Zangersheide: 249 punten
 6. Danish Warmblood: 243 punten
 7. Oldenburg - International: 231 punten
 8. Belgium Warmblood: 226 punten
 9. Westfalisches Pferdestammbuch: 220 punten
 10. Hannoveraner Verband: 219 punten

Vandaag kwamen de 7-jarigen voor het eerst in de arena. Er werden solide resultaten behaald, maar Selle Francais won vandaag als team en individueel met Gengis Kann de Londe (Eigenaar & Fokker: Mathias Spilmann en Pierre Spilmann), gereden door Emeric George. Anglo European Studbook behaalde ook vier foutloze rondes vandaag in het 1,40 meter parcours, maar in langzamere tijden dan Selle Francais, waardoor ze 23 punten achter kwamen te liggen. AES's If Evers Girl (Eigenaar: Abbie Summers / Fokker: Harry Whall), gereden door Benjamin Bick, was vandaag de op een na snelste tijd, gevolgd door Bennys Lass van de Ierse sportpaarden (Eigenaar: Paraic Kenny / Fokker: Thomas Hutchinson), gereden door Paraic Kenny. Met slechts één punt verschil tussen Irish Sport Horse en KWPN is alles te spelen in de tweede kwalificatieronde van morgen.Bron: Persbericht
Foto©: Longines Tops International Arena