Julien Epaillard over zijn Wereldbeker overwinning in Madrid: "Het was een waanzinnige week!"

Julien Epaillard over zijn Wereldbeker overwinning in Madrid: "Het was een waanzinnige week!"

De Franse ruiter Julien Epaillard beleefde een absolute topweek tijdens de Madrid Horse Week. Op zondag won hij de Wereldbeker van Madrid met zijn tienjarige Billabong du Roumois. "Een waanzinnige week!" zei Epaillard. "Mijn paard heeft geweldig goed gesprongen!" Epaillard, die bekend staat als een snelheidsduivel in de piste, reed een ongelooflijk indrukwekkende ronde in deze Wereldbeker. Omdat we er gewoon niet genoeg van krijgen blikken we graag terug op deze fantastische overwinning! 


Samen met Billabong du Roumois, een tienjarige Selle Français-ruin, versloeg Epaillard vijf andere duo's in een spannende Jump-Off, waardoor het zijn derde grote overwinning van de week werd  en dus een indrukwekkend reeks van overwinningen op het evenement.

Het Wereldbeker klassement zal zeker nog veranderen. Er zijn nog zeven etappes voordat de Longines FEI Jumping World Cup Finals in 2022 in Leipzig (6-10 april) zal plaatsvinden. De vraag die we ons allemaal stellen is of de Zwitserse ruiter Steve Guerdat zijn kampioenstitel van 2019 in Gothenburg zal kunnen verdedigen? 

Bron: FEI