Joris de Brabander: "Ik denk dat we de eerste generatie van de moderne fokkerij zijn..."

Joris de Brabander: "Ik denk dat we de eerste generatie van de moderne fokkerij zijn..."

Joris De Brabander heeft in een interview van Equbreeding zijn visie op de moderne fokkerij gedeeld. "Ik denk dat we eigenlijk de eerste generatie van de moderne fokkerij zijn."

“We zijn begonnen met paarden te gebruiken die zelf erg succesvol in de sport waren, die uit erg goede families kwamen en waarvan zowel vader als moeder het in de sport erg goed deden. 25 jaar geleden zijn we dan begonnen met embryo-transfer waarbij we gebruik maakten van de allerbeste hengsten en op die manier hadden we natuurlijk een voorsprong ten aanzien van andere fokkerijen. De laatste jaren zijn er fokkerijen die wel een inhaalbeweging doen door gebruik te maken van ICSI maar voor in die tijd was dat heel revolutionair”.


“Wat voor paard Qerly Chin was? Ze zou nog altijd meekunnen in de sport. Ze heeft weliswaar haar kleine kantjes maar ook een extreme kwaliteit. Ze was extreem voorzichtig, ze wilde over de hindernis, … Ze was wel niet het makkelijkste paard om te rijden maar we hebben altijd opgelet welke hengsten we gebruikten en zo hebben we de minder goede punten er wel uitgekregen. De goede punten geeft ze wel door aan haar veulens en dat is natuurlijk erg goed nieuws voor de fokkerij”.