Jong talent in de schijnwerpers: Oscar The Homage

Jong talent in de schijnwerpers: Oscar The Homage


Ook dit jaar gooit een virus weer roet in het eten wat betreft het begin van het wedstrijdseizoen. Dat betekent echter niet dat de fokkerij niet op volle toeren draait. Daarom stellen we vandaag graag een jonge hengst aan jullie voor: Oscar The Homage (v. Quint vh Maarlo Z).


Oscar The Homage is zonder twijfel een aanstormend talent. Op zijn drie jaar was hij één van de vier zonen die zijn vader, Quint vh Maarlo Z, vertegenwoordigden op de BWP keuring. Sinds die tijd wordt hij door Brecht Bille gereden. “Oscar is echt een plezier om te rijden”, vertelt Bille hierover. “Hij is erg voorzichtig, gebruikt zijn schouder zoals het moet, is erg soepel en heeft een top ingesteldheid”. Ook de commentator van Clip My Horse zag meteen de uitzonderlijke kwaliteiten van deze hengst: “De hindernissen lijken wel cavaletti’s voor deze hengst”, merkte hij op.

Uit de moederlijn van Oscar stammen verschillende goedgekeurde hengsten die zelf op het hoogste niveau actief zijn. Turbo van’t Gestelhof (v. Darco) sprong op het hoogste niveau met Karel Cox in het zadel terwijl zijn halfbroer Ublesco (v. Darco) onder de Amerikaanse Cara Raether furore maakte. Andere sportpaarden uit dezelfde stam zijn Heidelberg van het Lindehof (Michael Vrees) en Gondola van het Lindehof (Eric Le Grel) die respectievelijk op 1m55 en 1m40 niveau actief zijn.

Oscar The Homage toonde tijdens de verschillende manches van de PAVO hengstencompetitie al dat hij enorm veel kwaliteiten in huis heeft. Ben je dus op zoek naar een opkomend talent voor je merries? Dan is Oscar de hengst waar je naar op zoek bent!


Klik hier voor meer foto's en informatie