Jan Tops opnieuw enige eigenaar Global Champions Tour en League

Jan Tops opnieuw enige eigenaar Global Champions Tour en League

De Nederlandse hippische ondernemer, Jan Tops is opnieuw volledig eigenaar van de Global Champions Tour en League. Tops kwam tot een akkoord met zijn mede-eigenaar, Frank McCourt Jr. en kocht die uit. Zo komt er na acht jaar partnership een einde aan de samenwerking tussen de miljonairs. 

Rond de jaarwissel werd er via de ondernemingskamer aangemaand een oplossing te vinden. De Bouwmiljardair McCourt dreigde de nieuwe overeenkomst met hoofdsponsor Longines te laten mislukken. De sponsorovereenkomst betreft ruim honderd miljoen euro voor de komende vier jaar. 

McCourt was het echter niet eens en was van mening dat er meer uit de sponsorovereenkomst(en) te halen was. Omdat hij naar eigen zeggen in een deadlock-situatie zat met Jan Tops. Als gevolg stelde de ondernemeringskamer een derde en beslissende stem aan als bestuurder, namelijk John Jaakke. 

De knoop is nu doorgehakt. Jan Tops heeft McCourt uitgekocht. Een Amerikaanse bron dicht op het vuur bevestigt deze lezing. Diezelfde persoon zegt dat zowel aandelenoverdracht als overboeking is afgerond. 'Tot tevredenheid van McCourt.' Ze benadrukt dat de twee geen ruzie hebben. McCourt en zijn vrouw zijn dit jaar zelfs eigenaar-sponsor van het Miami Celtics-team.'

Ondertussen heeft Tops ook de sponsorovereenkomst met Longines ondertekend


bron: Quotenet.nl