"Het zijn vooral te smalle zadelbomen die voor rugproblemen bij paarden zorgen"

"Het zijn vooral te smalle zadelbomen die voor rugproblemen bij paarden zorgen"

Een passend zadel is van groot belang voor het gemak van jou en je paard. Maar wat zijn de meest voorkomende problemen bij een niet passend zadel en aan welke voorwaarden moet een perfect passend zadel voldoen? We vroegen het aan een zadelexpert! 


Kristien, welke problemen kom jij als zadelexpert allemaal tegen en hoe heb je die opgelost?

Het meest voorkomende probleem dat ik tegenkom zijn te smalle zadelbomen. De paarden voelen zich geblokkeerd en kunnen niet vrij bewegen. Dit heeft natuurlijk gevolgen, vooral bij het springen. Onze Fleur de Lys zadels zijn gekend voor het oplossen van deze problemen en het verhogen van de prestaties. Dit leidt tot top resultaten. 

Ik kan me voorstellen dat voor ruiters de zit ook heel belangrijk is ...

Ja, heel belangrijk. Voor de zit is een correcte houding en een close contact gevoel van groot belang. Soms worden de benen weggeduwd van het paard vanwege het zadel en verlies je je houding en close contact gevoel. Onze Pompadour® zadels zijn speciaal ontworpen voor een optimaal close contact gevoel; en dat niet alleen: onze zadels zorgen ervoor dat je beenpositie steeds correct is. Probeer het gerust zelf en je zal zeker het verschil voelen.

Je hoort veel verhalen over paarden met rugproblemen. Houdt u daar rekening mee?

Natuurlijk! Zadels kunnen daar een grote rol in spelen. Allereerst: de pasvorm moet goed zijn en daar besteed ik veel aandacht aan. Ten tweede kunnen zadelkussens te dicht tegen de rugzenuw komen, waardoor het paard stijf wordt. Bovendien kan de lijn van de zadelkussens erg recht lopen wat oncomfortabel kan zijn voor het paard. Fleur de Lys® heeft een speciaal gepatenteerd schuim dat de zadelkussens vult, ze zijn veerkrachtig en gaan niet doorhangen. Bovendien beginnen de Fleur de Lys® zadelkussens lager en liggen verder weg van de rugzenuw. De lijn buigt zodat de zadelkussens mooi de rug volgen, de pasvorm ideaal is en het gewicht gelijkmatig over de rug wordt verdeeld. Resultaat: een gelukkig paard met een ontspannen rug.   .

Kristien, waarom heb je besloten om met Fleur de Lys® te werken?

Die beslissing was snel genomen. Fleur de Lys® staat voor ambachtelijk vakmanschap en hoge kwaliteit en draagt met trots het officiĂ«le label van Frans vakmanschap (Entreprise du Patrimoine Vivant). Wat ik ook erg waardeer is dat Fleur de Lys®  de klant altijd op de eerste plaats zet. Niet te vergeten: de zadels worden met de hand gemaakt in Pompadour, Frankrijk.

Omdat ik ook milieubewust ben, ben ik erg blij met het feit dat Fleur de Lys® zadels gemaakt worden van edele materialen die enkel afkomstig zijn van ecologische en lokale bedrijven.

Ik vind het ook geweldig dat het product altijd evolueert. Fleur de Lys® maakt er een punt van om de producten elke keer waar mogelijk te verbeteren. Door samen te werken met topruiters hebben ze een innovatief zadel en een uniek product ontwikkeld dat ik met trots kan vertegenwoordigen.  

Wilt u een  Fleur de Lys® zadel uitproberen? Neem gerust contact op met Kristien Noblesse voor een gratis demo: +32 470 22 26 94. Of mail naar contact@zadelfleurdelys.be