Hengstenspotlight: het moeten niet altijd paarden zijn! Maak kennis met Konquistador van Orchid's

Hengstenspotlight: het moeten niet altijd paarden zijn! Maak kennis met Konquistador van Orchid's
Het dekseizoen is nog steeds in volle gang en daarom stellen we graag op regelmatige basis enkele interessante hengsten aan jullie voor. De afgelopen weken was het telkens aan de paarden maar waarom eens geen ponyhengst in de spotlight zetten? Maak kennis met Konquistador van Orchid's!


Konquistador Van Orchid’s sprong op zevenjarige leeftijd reeds internationaal CSIOP 1m30. Op dit moment springt hij met de 13-jarige Brent De Schrijver succesvol CSIP en CSIOP 1m20-1m25. In 2020 wonnen ze vier manches op rij in de hoogste proef van de Gouden Laars, 1m20. In 2021 springen Brent De Schrijver en Konquistador voor het eerst samen internationaal met o.a. reeds een succesvolle deelname aan de CSIO Y in Sentower van 14-18/04/2021 en de CSI Y in Lier van 23-25/04/2021.

Dankzij zijn prestaties in de sport werd Konquistador Van Orchid’s in maart 2021 elite verklaard door het Belgische Rijponystamboek BRp.Konquistador is gekend voor zijn ongelooflijke instelling, techniek, springvermogen en zijn gesprongen galop die hij doorgeeft aan zijn nakomelingen.

Konquistador zijn moeder, Cestanica, is de moeder van maar liefst zes pony’s die internationaal lopen waaronder vier GP 130 waaronder Komeet en Kamaro Van Orchid’s. Verder is ze de moeder van drie gekeurde hengsten en gaf ze ook verschillende pony’s die nationaal dressuur lopen!

Cestanica is ook de moeder van onze Orchid’s Party Dress die zelf 1m30 sprong en in 2021 met Brent voor het eerst internationaal springt met o.a. reeds een overwinning in het 1m20 op de CSIOP in Sentower op 18/04/2021. Party Dress is dan weer de moeder van onze Ti Amo Van Prinseveld die kampioen werd van de keuring en op zesjarige leeftijd 1m20 springt.

Grootmoeder Monique zat op zevenjarige leeftijd in de selectie voor het Nederlandse team voor het EK eventing. Monique is naast de moeder van Cestanica ook de moeder van de internationale springhengst en vererver Orchid’s Cestanii en van de voor Noorwegen goedgekeurde internationale springhengst Orchid’s Kylian. Verder lopen ook nog twee dochters van haar hoog dressuur.

Konquistador zijn vader, Kanshebber, sprong zelf internationaal en is één van de weinige hengsten die op eenzelfde EK nakomelingen had in de drie disciplines. Het aantal nakomelingen van Kanshebber in de internationale sport is ontzettend groot en hij is uitgeroepen tot FEI hengst van het jaar 2015.Met een moeder die naar de gouden medaille op het EK sprong en een vader die ZZ-springen, Z-dressuur en Z-samengesteld liep, heeft Kanshebber een pedigree om U tegen te zeggen.Klik hier voor meer foto's en informatie