Hengstenspotlight: Eiskönig

Hengstenspotlight: Eiskönig

Meestal leggen we onze focus in onze hengstenspotlight op jumpinghengsten maar deze keer hebben we iets speciaal in de aanbieding: wat dacht je van deze top-eventing hengst Eisköning?

De 12-jarige Trakhener hengst valt op door zijn bewegingen, wat in het dressuuronderdeel al een groot voordeel is. Het is een mooi ogende hengst met veel attitude en een eerlijk karakter. De Songline-zoon heeft veel balans en vermogen waardoor hij super is in de cross country. De hengst werd goedgekeurd voor BWP, Trakhener en CZEWB.

Zijn meest opvallende prestaties zijn zijn tweede plaats in het BK voor 6-jarige paarden, zijn Belgische kampioenstitel voor de 7-jarige paarden, en vooral zijn bronzen medaille op het WK voor jonge paarden in “Le Lion d’Angers” 2015. Momenteel is de hengst actief of CCI3* niveau.

De eerste nakomelingen van deze hengst bevestigen reeds kwaliteit in de sport.  Kortom: ben je op zoek naar een brave, goede hengst die zijn talent al bewezen heeft in de eventingsport? Dan is Eiskönig zeker iets voor jou!


Voor meer informatie kan je contact opnemen met brunobeyne@skynet.be