Hengstenfocus: Focus op Plato de Muze Z, jong talent dat zich bewijst

Hengstenfocus: Focus op Plato de Muze Z, jong talent dat zich bewijst

De hengstenkeuringen zijn volop aan de gang, de eerste veulens hebben het daglicht reeds gezien en heel wat fokkers maken zich op om hun volgende hengst(en) te kiezen voor hun merrie. Daarom helpen we graag en zetten we enkele hengsten in de kijker de komende maanden. Na Erco Van 't Roosakker leggen we de focus op Plato de Muze.

Plato de Muze bewijst zich via zijn 200% Prestatiebloed. Vader Plot Blue presteerde op het allerhoogste niveau en maakte oa. in 2012 indruk op de Olympische Spelen onder het zadel van Marcus Ehning.

Moeder Iphigeneia de Muze was bijzonder succesvol met Gregory Wathelet op 1.60m niveau. Het duo won oa. de 5* GP van Washington. Ook dat hoeft niet te verbazen want vader Erco van 't Roosakker won onder meer de 5 Nations Cup in Lummen met Lorenzo de Luca.Haar moeder Exellentia is op haar beurt een dochter van de befaamde Narcotique de Muze II die onder Eric Lamaze verschillende 5* GP's wist te winnen.

Zelf scoort de jonge hengst al enkele jaren na elkaar met top rankings. Zo imponeerde hij recent in de CSI2* Grote Prijs Jumping Mechelen. Vorig jaar won hij ook de CSIU25 Grand Prix in Lier en plaatste zich in zowel Opglabbeek als Bonheiden.

Overtuigd? Alle info en dekreservaties kunnen via platodemuze.be