Hengsten Spotlight: Een jonge vererver met garantie ... Sea Coast Don't Touch Tiji Hero

Hengsten Spotlight: Een jonge vererver met garantie ... Sea Coast Don't Touch Tiji Hero

De hengsten laten zich volop opvallen en ondertussen maakten de eerste hengstenhouders al de eerste selecties. Wij helpen je graag zoeken naar de ideale hengst! Deze week werpen we onze blik op Sea Coast Don't Touch Tiji Hero. De hengst is door een banaal ongelukje niet meer actief in de sport, maar zijn nakomelingen laten zich opvallen!

De zoon van Diamant de Semilly, uit de merrie China Touch Hero (Chin Chin x Caretino) is een combinatie voor sportief succes. China Touch is bovendien de moeder van Akarad Hero Z, het vijfstellen Grand Prix paard van Pieter Clemens.


Alles wijst er op dat Don’t Touch een uitmuntende dekhengst is die zijn kwaliteiten vererft. Zo is hij onder meer de vader van de jonge hengst Dourkan Hero Z, uit Zinka de Kalvarie Z (Zandor Z x Calvaro Z). Dourkan was eerder de smaakmaker van de Zangersheide hengstenkeuring en werd na afloop aangeschaft door Zangersheide zelf. Ook de achtjarige Dr Touch de Tiji, uit Dune D’Hoogpoort (Calvaro Z x Heartbreaker),  is een nakomeling van de hengst.


De hengst werd destijds ontdekt door Gudrun Patteet. "Ik merkte hem het eerst op in Hulsterlo. Daar was hij gewoonweg met verre voorsprong de beste van zijn jaargang. Hij is een compleet paard met een interessante bloedlijn. Mij valt op dat het een hengst is die alles heeft; uitstraling, techniek en vererving..."


Dekvoorwaarden


Alle informatie betreft dekkingen: www.tijistables.com of tijistables@telenet.be




Ontdek ook Double Fun Mariënshof




F. © Sea Coast Stables - op vraag