Hengst in de spotlight: Qornet vd Bisschop

Hengst in de spotlight: Qornet vd Bisschop


Het fokkerijseizoen draait op volle toeren. Daarom stellen we graag op regelmatige basis enkele hengsten aan jullie voor die hun plaats in de spotlight verdienen. Vandaag is het de beurt aan een aanstormend talent: de 5-jarige Qornet vd Bisschop (v. Cornet Obolensky) die staat te popelen om in de voetsporen van zijn vader te treden.


“Als veulen was Qornet al een echte ‘showman’”, lacht het team van Krismar Stables. “Die eigenschap is hij nog niet kwijt, in tegendeel. Waar hij vroeger in de weide wou opvallen tussen zijn leeftijdsgenoten, zet hij nu alles op alles om ook in de piste alle ogen op zich gericht te krijgen. Het hoogtepunt in zijn nog prille carrière is de eindoverwinning in de Pavo hengstencompetitie voor 4-jarigen vorig jaar”.

De vader van Qornet van de Bisschop is Cornet Obolenksy, die uiteraard geen introductie meer behoeft. Tijdens zijn sportieve carrière sprong hij al de pannen van het dak onder het zadel van Marco Kutscher en ook in de fokkerij heeft hij al meermaals zijn uitzonderlijke kwaliteiten bewezen. Zo blijkt hij onder andere hofleverancier van (voormalige) toppaarden van het Duitse team: Cornado NRW van Marcus Ehning, Conte Bellini van Marco Kutscher en Cornet d’Amour van Daniel Deusser mogen Cornet Obolensky allemaal hun vader noemen.

De rooskleurige toekomst van Qornet zie je niet enkel via vaderskant, ook zijn moederlijn is veelbelovend. Hij is gefokt uit Ilyda vd Bisschop (v. Kashmir van Schuttershof), de halfzus van Foica vd Bisschop (v. Vigo d’Arsouilles) die met Jane Richard Philips op het hoogste niveau springt. Uit dezelfde moederlij stamt uit Flinstone van’t Eingelo (v. For Pleasure) die met Karel Cox op CSI5* niveau actief is.


Klik hier voor meer informatie