Gregory Wathelet: "Hier ligt de toekomst van onze sport!"

Gregory Wathelet: "Hier ligt de toekomst van onze sport!"

Op dinsdag 17 augustus regende het dan wel, het ontmoedigde het publiek en de politieke verantwoordelijken niet om onze drie Olympische medaillewinnaars uit Tokio, Pieter Devos, Jérôme Guéry en Grégory Wathelet, hun coach Peter Weinberg net als onze vertegenwoordigers in dressuur en eventing, Larissa Pauluis en Lara de Liedekerke, te komen applaudisseren. De zon ontbrak dan misschien wel, toch hadden alle aanwezigen een grote glimlach op hun gezicht!

Eugène Mathy, voorzitter van de Hippische Liga Wallonië Brussel, Pierre-Yves Jeholet, minister-president van de Franse Gemeenschap van België, Valérie Glatigny, minister van Jeugd en Sport binnen dezelfde regering, Willy Borsus, Waals minister van Economie, Buitenlandse Handel en Landbouw, Jean-Luc Crucke, Waals minister van Sportinfrastructuur, en, per bericht, Ingmar Devos, voorzitter van de FEI, benadrukten allen de prestaties van de Belgische ruiters en de vooruitzichten die zo werden geopend voor de paardensport in ons land.


De locatie was dan ook bijzonder goed gekozen, zo klonk het bij de drie helden van de dag die het eens waren over het belang van jonge paarden voor het hoge niveau. "Hier ligt de toekomst van onze sport!" benadrukte Grégory Wathelet, terwijl Jérôme Guéry eraan toevoegde: "Het was in Gesves dat ik mijn eerste kampioenschappen reed". Beiden hebben trouwens meerdere jonge paarden meelopen, maar door gebrek aan tijd onder het zadel van een vertrouwensruiter. Ook Pieter Devos geeft aan verschillende jonge paarden op stal te hebben. "Elk jaar probeer ik een dag in Gesves door te brengen om de jonge paarden te ontdekken die daar worden uitgebracht. "


Het Belgisch kampioenschap voor jonge paarden is dan ook een evenement dat je niet mag missen. Niet alleen om de paardensterren van morgen te ontdekken, maar ook om de heel interessante mensen te ontmoeten!


bron: Persbericht - F. © Libby Law for Equnews