Gilles Thomas en Luna van het Dennehof winnen GCT Grand Prix Shanghai! "De Belgen zijn allemaal vrienden!"

Gilles Thomas en Luna van het Dennehof winnen GCT Grand Prix Shanghai! "De Belgen zijn allemaal vrienden!"

Zeven combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing van de 1.60m GCT Grand Prix in Shanghai. Uiteindelijk was er geen houden aan Gilles Thomas en zijn 13-jarige BWP-merrie, Luna van het Dennehof. Voor Thomas meteen zijn eerste LGCT Grand Prix zege ooit!

De regerende Belgische kampioen loodste zijn dochter van Prince van de Wolfsakker foutloos naar de 198.000 euro gedoteerde winst in 42.56 seconden. "Ik ben er echt van overtuigd dat de BElgische sfeer zorgt voor goede resultaten," vertelt Gilles Thomas na afloop. "Dichtbij huis of ver, het maakt niet uit we ondersteunen elkaar en zijn echt goede vrienden. Dat stelt je gerust!"

Het paar was zo net geen vijf seconden sneller dan Edwina Tops-Alexander en de 14-jarige KWPN-ruin, Fellow Castlefiedl (Je T'Aime Flamenco). Enkel deze twee combinaties wisten de barrage foutloos af te werken.

De Ierse springruiter, Michael Duffy, vervolledigde de top drie in het zadel van de 10-jarige Cantano 32 (Cachassini). Net buiten de top drie volgde Angelica Augustsson Zanotelli met de 14-jarige BWP-merrie, Kalinka van de NAchtegaele (Epleaser van 't Heike).

De Nederlandse amazone, Kim Emmen vervolledigde de top vijf in het zadel van de 11-jarige KWPN-ruin, Inflame Go (Namelus R). Ook Olivier Philippaerts plaatste zich in de prijzen. In het zadel van de 18-jarige H&M Legend of Love (Landzauber) plaatste ook OIivier Philippaerts zich in de prijzen op de negende plaats.


uitslag