Gilbert Doerr heeft ons verlaten

Gilbert Doerr heeft ons verlaten

Op de sociale media van Jean François Danton staat te lezen dat Gilbert Doerr overleden is. Hij was amper vierenzestig jaar geworden. De in Normandië woonachtige ruiter kon terugblikken op een succesvolle sportcarrière met verschillende rollen die hij vervulde. 

Doerr was een gekend maar ook geliefd figuur in de paarden(sport)wereld. Hij boekte niet enkel successen in het zadel maar ook daarnaast was hij een uitstekende coach en trainer van vele talenten. In het zadel was hij vooral gekend op de rug van Bleu Blanc Rouge II (v. Qualisco III). Met Quito de Kerglenn (v. Diamant de Semillyà) nam hij aan zowel nationale als internationale grote wedstrijden deel tot op Grand Prix-niveau. In 2001 kroonde hij zich tot Frans Pro 1 Kampioen met Reed Skin (v. Romino), later won hij ook het Criterium Pro in 2006. 


Dat hij goed met paarden overweg kon was ook duidelijk bij de jonge paarden. Hij stond aan de basis van veel succesvolle paarden en leverde enkele zelfs af op de Grande Semaine de Fontainebleau. Een van zijn verdiensten is ongetwijfeld Mister Davier, die onder Julien Epaillard uitblonk op het hoogste niveau van de sport. In 2008 en 2009 won Doerr het kampioenschap voor vierjarigen, in 2004 en 2011 deed hij dat in de rubriek voor vijfjarigen. 


Doerr was een echte paardenman zowel erop, ernaast als errond. We betuigen onze oprechte deelneming aan de familie maar ook vrienden, kennissen en iedereen begaan met het overlijden. 




F ©: Ecurie Gilbert Doerr & Elodie Joulia