"Normaal gezien ben ik zeven dagen op zeven aan het werk en onderweg. Nu heb ik tijd om lezen en na te denken", aldus Mathy. "Ik werk in de tuin, bekijk hoe de natuur zich ontluikt.. Ik heb vooral geluk dat ik op het platteland woon. Ik geniet er ook van om de jonge paarden te observeren en te zien hoe ze evolueren. De impact van het virus is natuurlijk enorm. Er zijn geen wedstrijden meer, geen bezoekers, we hebben meer paarden in de stallen momenteel aangezien ze niet op concours kunnen gaan. Maar het is belangrijk om te beseffen dat we enkel afgeremd zijn, niet gestopt. Ik maak wij wel zorgen omdat niemand weet wanneer dit zal eindigen en ik ben er ook van overtuigd dat we nog lang de gevolgen van deze crisis zullen dragen". 

"Ik merk wel dat de handel wat gestopt is. Dat is natuurlijk logisch aangezien er geen wedstrijden zijn om de paarden te tonen, enkel 'noodzakelijke verplaatsingen' zijn toegelaten,... Op die manier kan je geen handel drijven. Wat uiteindelijk de impact van het virus op onze sport zal zijn, valt moeilijk te voorspelen. Enkel de tijd zal hierover raad brengen. Onze handel is vooral gericht op het buitenland en dat maakt het nu natuurlijk extra moeilijk".

"Wat ik het meeste mis? Een toekomstperspectief. Daarmee bedoel ik dat niemand weet hoe lang deze situatie zal aanhouden en ,niemand dus echt een doel heeft om naartoe te werken. Voor de paarden zelf is er volgens mij niet veel veranderd. Zij worden nog steeds elke dag gewerkt en komen regelmatig uit hun box... Ik denk zelfs dat sommige van hen momenteel gelukkiger zijn". 

Bron en foto: EcurieMathy