Ludo Philippaerts zijn voormalig kampioenenpaard King Darco is overleden

Ludo Philippaerts zijn voormalig kampioenenpaard King Darco is overleden
De BWP'er King Darco (Darco x Flugel van la Roche) van fokker Eddy Hermans uit Zutendaal is overleden. Op 29-jarige leeftijd heeft de familie Hermans de beslissing moeten nemen om hun topper te laten inslapen.

"Wat gaan we hem missen! Na 29 jaar hebben we afscheid moeten nemen van King Darco, onze King waar we ongelofelijk veel mee hebben meegemaakt. Zoveel plezier hebben we van hem gehad. Wereldspelen, Olympische Spelen en nog zo veel meer. Maar nu was het tijd voor hem, tijd om te gaan, het ging niet meer. Lieve King dank je wel voor alles wat je ons gegeven hebt." aldus Eveline Hermans.

Ludo Philippaerts kreeg King Darco in 1995 ter beschikking van de familie Hermans. Meteen volgde het ene succes na het andere. Ze wonnen samen de Grote Prijzen van Porte de Versailles in Parijs en Helsinki. In datzelfde jaar was er ook winst in de Wereldbeker van Oslo en de landenwedstrijd van Kiskunhalas. Dat jaar was er ook een 6e plaats op het Europees kampioenschap in Sankt Gallen.

In 1996 wonnen zij samen het Belgisch kampioenschap. Er was dat jaar ook een 2e plaats in de Grote Prijzen van de Wereldbeker wedstrijden van Parijs en Londen. Zij namen toen ook deel aan de Wereldbeker finale van Geneve, dit leverde hen een 10e plaats op. Tijdens de Olympische Spelen van Atlanta eindigden zij op de 20ste plaats.

Een jaar later gingen zij verder op hun elan. Zij wonnen dat jaar de Grote Prijs van Eindhoven. Op het Belgisch kampioenschap eindigen zij net naast het podium.