BWP mag 4 nieuwe ambassadeurs huldigen

BWP mag 4 nieuwe ambassadeurs huldigen
Na de toekenning van de elite titels bij de hengsten, ging BWP tijdens haar hengstenkeuring vanavond over naar het huldigen van enkele nieuwe ambassadeurs.

Het BWP stamboek gaf deze titel van ambassadeur aan 4 hengsten. Vorig jaar waren er nog 2 hengsten die het tot ambassadeur brachten. In 2014 werden er 3 hengsten gehuldigd, een jaar eerder waren er 4 hengsten die ambassadeur werden.

Die nieuwe BWP ambassadeurs zijn Action Breaker (v. Heartbreaker - fokker Arnold Van Rentergem), Cicero Z van Paemel (v. Carthago Z - fokker Luc Van Eeckhoudt), Wandor v/d Mispelaere (v. Landor S - fokker Joris Vermeulen) en Ramiro (v. Calvani - fokker Ludo Janssens). Die laatste was trouwens de enige die vanavond aanwezig was.

Hoe wordt men een Ambassadeur bij BWP? Er zijn twee mogelijkheden hiervoor. Ofwel als de dekhengst zelf in een finale van de Wereldruiterspelen of Olympische Spelen heeft gelopen ofwel één van zijn producten. De tweede mogelijkheid is dat de hengst minimum 5 producten heeft in de lijst met de internationaal presterende paarden van de WBFSH en in de top 100 staan van de lijst van de dekhengsten.