Eric Lamaze's groom, Kaytlyn Brown: "Het mooiste moment van het afgelopen jaar is wanneer Eric terug wedstrijden begon te rijden..."

Eric Lamaze's groom, Kaytlyn Brown: "Het mooiste moment van het afgelopen jaar is wanneer Eric terug wedstrijden begon te rijden..."

Voor eigen publiek was Eric Lamaze de held afgelopen weekend in Spruce Meadows. In het zadel van Coco Bongo, Chacco Kid en Fine Lady 5 imponeerde de Canadees. Alle springpaarden, goed verzorgd door groom Kaytlyn Brown.

"We hebben drie paarden mee in Calgary," vertelt Brown. "Alle drie met een andere persoonlijkheid. Coco Bongo is in feite het eenvoudigste. Niets lijkt hem te ergeren of imponeren. Hij is echt heel eenvoudig op stal en je moet al erg je best doen om zijn stress niveau  de hoogte in te krijgen. Daarentegen is Chacco Kid een echte 'sweetie'. Chacco Kid is een echte aandachtstrekker. Hij eist continue de aandacht op. Verder wil hij ook altijd iets in zijn mond. Hij zal er alles aan doen om iets te eten."

"Een moeilijker karakter is Fine Lady 5. Ze is de enige merrie op stal en is echt gevoelig. Zo'n typische merrie die zich aan heel wat zaken ergert. Laten we stellen dat ze het niet erg vindt om een scène te maken als het te luid is, of te weinig aandacht krijgt. Maar ze is wel mijn absolute favoriet. Want ondanks alles, geeft ze enorm veel liefde terug."

"Eric terug in de ring, dat was een droom"

"Afgelopen jaar was vrij rustig." gaat Brown verder. "Na Spruce Meadows vorig jaar was het toch even stil. Het mooiste moment volgde wanneer Eric terug aan de start kwam op wedstrijd. We hebben een emotioneel jaar achter de rug."

"Het gevoel jaar op jaar hier terug te zijn is echt enorm leuk. Hoewel er hier op thuisterrein wel wat druk op onze schouders ligt. En ja... die druk voel ik ook," lacht ze. "Op stal stijgt het stress niveau al de week ervoor. De paarden maakten de reis van Europa en ons doel is om ze rustig mogelijk te houden."

F.  Ashley Neuhof