Drie maal 32.000 euro voor jonge springpaarden

Drie maal 32.000 euro voor jonge springpaarden

Niet één maar drie veilingtoppers dat leverde het resultaat op dinsdag. Komende weken vliegen weer tientallen paarden vanuit Nederland naar hun nieuwe stallen in het buitenland. Voor drie paarden werd online zelfs meegeboden tot 32.000 euro tijdens de Youhorse.auction.

Van de drie paarden die voor 32.000 euro werden afgeslagen, vertrekken er twee naar de Verenigde Staten. Dat zijn de palomino Macciato HDH (Ice Cream HDH x Oklund) uit de 1.60m Grand Prix merrie Anastasia HDH en de negenjarige Hertogin Eva (Arezzo VDL x Indoctro), die twee veulens leverde voordat ze aan haar sportcarrière begon. De driejarige Spirit van de Gaathoeve (Eras STE Hermelle x Lord Z) verhuist naar Zwitserland.

Voor 30.000 euro wordt de vierjarige Casablanca Z (Cornet Obolensky x Numero Uno) stalgenoot van Macchiato HDH. Een Poolse klant kocht drie paarden, waaronder de driejarige Soricco van ’t Slot (Grandorado TN x Nabab de Reve) voor 22.000 euro en de vijfjarige Love me Tender (Cornet Obolensky x Numero Uno) voor 17.000 euro. Zweden noteerde vier aankopen, Nederland drie. Verder werd er verkocht naar Engeland, Ierland, België, Finland, Roemenië en Italië.

“We zijn blij met het resultaat. We hadden best een moeilijke dag met het filmen en fotograferen van de paarden. We hebben zoveel regen gehad, maar besloten om buiten te blijven. We willen het liefst zo dicht mogelijk bij de natuur blijven met de paarden. Het voelt vanavond als een beloning, voor de inzet van onze mensen en onze inbrengers”, vertelt Mario Everse.

bron: aangepast persbericht