Diamond Quality Z voegt zich bij talenten van Niels Bruynseels

Diamond Quality Z voegt zich bij talenten van Niels Bruynseels

Niels Bruynseels heeft er met de 6-jarige Diamond Quality Z (Diamant de Semilly) een nieuw talent bij! Het fokproduct van Quality Stud liet zich tijdens het WK in Zangersheide opmerken, en bleek ook Bruynseels daar van zijn kwaliteiten te hebben overtuigd.

Aan het eind van de zomer werd de bruine ruin nog vijfde in de troosting voor 6-jarigen tijdens het WK in Zangersheide, daar uitgebracht onder het zadel van de Britse Charlotte Smet. De sterke prestaties van de ruin lijken een blijvende indruk te hebben achtergelaten bij Niels Bruynseels, want inmiddels heeft hij het jonge springtalent naar zijn stallen gehaald.

Diamond Quality Z is een fokproduct van de familie Terryn, eigenaars van de in Middelkerke-Slijpe gelegen Quality Stud. De ruin is een zoon van de imposante Diamant de Semilly, uit de BWP merrie My Lady Quality (Cornet Obolensky). 

Naast een vijfde plaats tijdens de troosting voor 6-jarigen op Zangersheide, sprokkelde Diamond Quality Z het afgelopen jaar onder Charlotte Smet ook verschillende andere top tien klasseringen in de wacht tijdens internationale concours op Belgische bodem.

Foto: © Quality Stud