De Rolex Grand Slam vormt opnieuw de uitdaging voor de topsport

De Rolex Grand Slam vormt opnieuw de uitdaging voor de topsport

Vaak beschouwd als de ultieme uitdaging in de springsport, zal de Rolex Grand Slam van het springen opnieuw de voorhoede zijn van de ambities van elke ruiter voor het komende jaar. Net als de Majors in sporten zoals tennis en golf, worden de Rolex Grand Slam van het springen Majors beschouwd als de meest geëerde en gevierde wedstrijden ter wereld, die het hoogste niveau van vaardigheid van paard en ruiter vereisen. Zo is de prestige van de Rolex Grand Slam van het springen zo groot dat het de beste paard- en ruitercombinaties ter wereld aantrekt, wat resulteert in ongeëvenaarde niveaus van concurrentie.

De eerste Major van het jaar, The Dutch Masters, vindt plaats over vier dagen van 7-10 maart. Voor het eerst gehouden in 1967, zal de show de laatste Rolex Grand Slam van het springen Major zijn om de 10-jarig jubileum van het initiatief te vieren nadat de vieringen begonnen bij de CHIO Aken 2023. Na zijn overwinning op de CHI Genève in december zal de jonge Duitser Richard Vogel zijn debuut maken in de hoofdarena van de adembenemende Brabanthallen als de live kandidaat van de Rolex Grand Slam van het springen met de hoop zijn zoektocht voort te zetten om slechts de tweede ruiter in de geschiedenis te worden die de Rolex Grand Slam van het springen wint.

Vaak vergeleken met The Championships, Wimbledon, in tennis, biedt de CHIO Aken een passend podium voor de beste niveaus van competitie in de sport. Ook bekend als het Wereldruitersportfestival, organiseert de show vijf internationale ruitersportdisciplines, met het hoogtepunt van de 10 dagen actie op zondag 7 juli met de Rolex Grand Prix. Op de heilige grond van de Aachen-Soers arena, met 40.000 gepassioneerde paardensportfans op de tribune, zullen 40 van 's werelds meest getalenteerde paard- en ruitercombinaties strijden over drie ronden met de hoop hun namen op het iconische winnaarsbord te krassen.

Kalender

De Rolex Grand Slam van de springsport Major-kalender maakt vervolgens de oversteek over de Atlantische Oceaan naar wat vaak wordt beschouwd als de toonaangevende locatie in Noord-Amerika - Spruce Meadows. Het CSIO Spruce Meadows 'Masters' Tournament (4-8 september) organiseert een van de grootste Grand Prix ter wereld, de CPKC 'International' Grand Prix, gepresenteerd door Rolex waar parcoursontwerper Leopoldo Palacios bekend staat om de ultieme test van moed, precisie en bereik te bieden. De competitie van vorig jaar werd op spectaculaire wijze gewonnen door Rolex Testimonee Martin Fuchs met zijn getalenteerde partner, Leone Jei.

De CHI Genève zal het kalenderjaar 2024 van de Rolex Grand Slam van het springen afsluiten. Van 11-15 december zal de show een uitstekende line-up van elite-atleten samenbrengen in de prachtige stad Genève. De show, gehouden in het indrukwekkende Palexpo, wordt algemeen beschouwd als de toonaangevende indoor ruitersportlocatie. Met een volgepakt sportprogramma zal de Rolex Grand Prix een passend slot bieden voor wat opnieuw een sensationeel jaar van Rolex Grand Slam van het springen actie belooft te worden.


Bron: Persbericht
F. ©: Rolex GP